DIREKTOR ZBRISO NA SLUŽBENI PUT: Radnici “Kostolac usluga” kuvali pasulj ispred upravne zgrade (VIDEO)

Ispred Upravne zgrade preduzeća “Kostolac Usluge” d.o.o. u Kostolcu, radnici tri sindikalne organizacije – “Sloga”, “Nezavisnost” i “Kostolac usluge” održali su performans kuvanja “klot pasulja” zbog ignorisanja njihovih zahteva za povećanjem zarada i toplog obroka.

Screenshot

– Imali smo nameru da nam se pridruži i generalni direktor Dragoslav Đokić, da okusi i vidi šta im radnici doručkuju i jedu, za topli obrok od 50 dinara, međutim kako nam je rečeno, morao je da ode na službeni put. Zbog toga ćemo okupljanje ispred upravne zgrade nastaviti i narednih dana, uz kuvanje jela u skladu sa našim skromnim mogućnostima, poput kuvanja kačamaka od kukuruza, bez mleka, u nadi da će nam se direktor ipak pridružiti i videti kao mi živimo i radimo. Ukoliko do susreta i razgovora o našim zahtevima ne dođe, razmotrićemo da od ponedeljka umesto performansa krenemo u radikalizaciju, o čemu ćemo na vreme obavestiti javnost – kaže Ilija Florić, predsednik sindikata “Sloga Kostolac usluge”.

Podsećamo, zahtevi sindikata su da sa poslovodstvom dogovore povećanje zarada za 20 odsto, da se povećaju zarade i za angažovana lica na PP ugovorima, uz povećanje toplog obroka u iznosu od 300 dinara po radnom danu.

Privredno društvo “Kostolac Usluge” d.o.o. bavi se pružanjem usluga fizičko-tehničkog obezbeđenja i održavanjem higijene prostorija. Osnovano je je 2004. godine u Kostolcu, procesom restrukturiranja i izdvajanjem iz EPS-a i posluje sredstvima u državnoj svojini.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker