RATNI HUŠKAČI: Rumuni nisu neprijatelji Srbije, Dragoslav Bokan i režimski mediji jesu

Reditelj i vođa bivše paravojne formacije “Beli orlovi”, Dragoslav Bokan, gostujući na TV Pink i komentarišući blokada saobraćaja u Srbiji, na najprimitivniji način je vređao potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi.

Screenshot

Pored toga, Bokan je Tepić proglasio za nacionalnog neprijatelja, a Rumune kao naciju koja svesno radi protiv srpskog naroda.

– Potreban je odgovor, ne samo to ‘oni su grozni, oni su ovakvi, onakvi…’ Jesu, ali to nije tema. Marinika Tepić je pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod, koja je ušla kod Čanka u njegovu antisrpsku organizaciju kada je bila mlada devojka i studirala šta? Rumunski jezik! Iz rumunske porodice! Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neprijatelj, ne samo ideološki i politički – rekao je Bokan.

Osuđeni kriminalac, ratni huškač i neosuđeni ratni zločinac na taj način je samo nastavio da radi ono što radi preko 30 godina. Jedina razlika je to što je u današnjoj koloniji inostranih korporacija Dragoslav Bokan uvaženi građanin kojeg Vučićevi mediji svakodnevno pitaju za mišljenje.

U Vučićevoj Srbiji koja rasprodaje prirodne resurse i radnu snagu svojih građana u bescenje multinacionalnom kapitalu, Dragoslav Bokan je državni režiser kom je zapalo da organizuje manifestacije poput državnog obeležavanja pogroma u operaciji “Oluja”.

Čak i u miloševićevskoj i dosovskoj Srbiji Dragoslav Bokan je samo bio kriminalac, što je 2009. i potvrđeno pravosnažnom sudskom presudom.

Podsećamo, posle 17 godina od pljačke poznatog privrednika Novosađanina Tomislava Đorđevića, pri čemu mu je u porodičnoj kući u Bukovcu oduzeto 250.000 tadašnjih nemačkih maraka, Okružni sud u Novom Sadu 2009. izrekao je na ponovljenom suđenju kazne petorici aktera ovog nedela.

Dragoslav Bokan osuđen je na godinu dana zatvora, a u obrazloženju presude pripisano mu je da je organizovao i pomagao razbojništvo nad Đorđevićem i njegovom porodicom.

Međutim, Dragoslav Bokan je i na ponovljenom suđenju tvrdio da sa celim ovim slučajem nema nikakve veze, a da mu je priznanje iznuđeno pošto su ga pripadnici policije oteli u Beogradu, a zatim izložili psihičkoj i fizičkoj torturi. On tvrdi da za njegovo učešće u ovom krivičnom delu nema nijednog dokaza, sem izjave ostalih osuđenih, a da mu je sve to namešteno kako bi mu se „uništila rediteljska i politička karijera“.

Ipak, osim za organizovanje razbojništva, Bokanu je stavljeno na teret i da im je obezbedio oružje.

Ambasada Rumunije u Beogradu saopštila je danas (30. novembar) da najoštrije osuđuje poruke mržnje prema rumunskoj manjini koje je, tokom gostovanja na televiziji Pink, izneo reditelj Dragoslav Bokan.

– Povodom izjave srpskog reditelja Dragoslava Bokana o rumunskoj manjini u Republici Srbiji, Ambasada Rumunije u Beogradu zauzima sledeći stav:

Ambasada Rumunije u Beogradu najoštrije osuđuje govor mržnje usmeren prema rumunskoj manjini u Republici Srbiji, medijsku manipulaciju pripadnosti ovoj manjini u političkom kontekstu i propagiranje lažnih vesti o Rumunima koji su građani Srbije, proglašavajući ih “nacionalnim neprijateljima”. Ovakve izjave narušavaju principe dobrog suživota i doprinosa rumunske manjine u kulturnom bogatstvu i društveno-ekonomskom razvoju srpske države.

Ovakav potez prema zajednici koja je dokazala lojalnost državi Srbiji i koja pozitivno doprinosi atmosferi međuetničkog suživota u Republici Srbiji mogao bi baciti senku na prijateljske odnose između Rumunije i Republike Srbije, koji su oduvek bili spona između dve etničke zajednice u obema državama.

Rumunija i Srbija su susedne države, u Evropi 21. veka, u kojoj građaninu ne sme da se sudi na osnovu etničke pripadnosti. Istovremeno, ambasada Rumunije izražava žaljenje što je jedna televizijska stanica sa nacionalnom pokrivenošću, prihvatila ovakve izjave bez osude napada na račun etničke pripadnosti jedne osobe – navodi se u saopštenju.

I Nacionalni savet Rumuna osudio je danas govor mržnje svake vrste, a naročito onaj koji je Dragoslav Bokan uputio rumunskom narodu.

– Rumunski narod se kroz istoriju pokazao kao prijateljski srpskom narodu jer nas je zajednička sudbina vezala u teškim vremenima i okretala nas je jedne drugima, a i dalje drži zajedno.

Poštujemo politički pluralizam i pravo svakoga na svoje mišljenje i političko opredeljenje ali se ono ne sme vezivati za celokupan narod, poistovećivati sa njime a naročito ne stavljati u kontekst kakav je predstavljen u navedenoj emisiji – navodi se u saopštenju tog saveta.

PROČITAJ I

4 Komentari

 1. Sramota. Pink treba zabraniti jer je leglo zla i nemorala. Vredjanjem bratskog rumunskog naroda pokazao je ko je u stvari. Bokan Vučićev dupelizac.

 2. Dali je moguce da neko na ovaj nacin govori o narodu sa kojim zivimo u miru slozi i razumevanju .
  Ako je zabranjen govor mrznje koja to tv stanica ima hrabrosti da objavljuje ovakve uvrede iz smrdljivih usta.
  Zbog ovakvih nas ceo svet mrzi iako sami sebe svrstavamo u nebeski narod.

 3. Bolest . Opasna ,odvratna i infektivna. Neophodna urgentna higijenska i pravna hospitalizacija i izolacija .
  Odvratna uvreda za pomenutu gospodju ,njenu familiju,nacionalnu manjinu kojoj pripada i milenijumima i vekovima bratske i Rumunski Narod i Rumuniju.
  U kojoj svako dete zna reci cuvenog rumunskog velikana V .Negreskua :
  ,,Rumunija ima samo dva večna prijatelja,
  Crno more i Srbiju.,,
  Stidimo se i gadimo ovog odvratnog beščašća.
  Najodvratnija i kukavička uvreda za vecinski narod Srbije.
  KOJI JE JEDINI NAROD U EVROPI KOJI JE KAO CEO NAROD, dok su SVI drugi narodi na Evropskom kontinentu ili puzali ili mu se podčinili ili pridružili ,
  1941.g.
  USTAO NA ORUŽJE PROTIV NACIZMA.
  I zbog toga bio brutalno genocidno masakriran.
  I pobedio.
  I u toj Srbiji, u 21.veku i 2021.g.i u toj istoj Evropi …zar OVO da gledamo i slušamo?
  I mozda da opet budemo nemi…
  I da ćutimo ,taktiziramo, vagamo,cinculramo procenjujemo….?
  Ali ovo je i ogledalo svih nas i ambijenta u kome smo svi. Ko smo to mi danas u Srbiji..
  Mi koji se svaki dan,i sa pravom,toliko ponosimo svojim herojskim precima..?
  Da li se oni ponose nama ?
  Vecinskim …? Gluvonemim ?
  I nismo dotakli dno . Niti ćemo ga dotaci .
  Jer u otrovnim muljem i talogom zagadjenim močvarama u kojima vladaju duboke senke, otrovna isparenja,tama i mrak…
  ŽIVO BLATO NEMA DNO.
  I ovo nije uzrok…
  Ovo je posledica. 🇷🇸
  Potpis nečitak.

 4. Ako mogu da primetim da su Rumuni daleko ispred nas u svakom pogledu. Posebno poštuju nacionalne manjine i uopšte ne prave razliku između svojih državljana. Predsednik Rumunije je poreklom Nemac što nije ništa čudno za Rumune. On je državljanin Rumunije i bori se za Rumuniju Problem ne prave u Srbiji, Srbi koji su rodom iz Srbije, već problem je donešen iz bratskih republika u kojima su živeli Srbi. Moramo mnogo da učimo od naše braće Rumuna ako hoćemo normalnu državu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker