DODELJENA PRIZNANJA “KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ”: Direktor PD ”Georad” dr Miodag Stepanović po drugi put dobitnik prestižne nagrade

U Svečanim salonima gradskog zdanja u petak dodeljena su priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, za područja koja pokrivaju braničevski i podunavski okrug.

Foto: M.V.

Ta prestižna nagrada dodeljuje se najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama koji su doprineli afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva.

Plaketa „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se u okviru akcije „Put ka vrhu – biramo najbolje“, na inicijativu novosadske Agencije „Media Invent“, predvođene Vladom Markanovićem.

Nagrade su uručili gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović i direktor Unije poslodavaca za Braničevski i Podunavski okrug Nenad Milanović.

Jedan od dobitnika ovog prestižnog priznanja je i dr Miodrag Stepanović, direktor PD”Georad” Drmno.

On je nagradu dobio kao najuspešniji menadžer u Braničevskom i Podunavskom okrugu.

Zanimljivo je da je Stepanović ovu nagradu dobio po drugi put, iz dve različite oblasti društvenog delovanja.

Prvi put je pre nekoliko godina dobio nagradu kao najuspešniji preduzetnik. Ujedno je od strane žirija ispred ova dva okruga director Georada predložen da bude i kandidat za nacionalno priznanje “kapetana Miše Anastasijevića”, gde će se u “Matici Srpskoj” u Novom Sadu odlučivati o republičkim pobednicima.

Sam Stepanović kaže da ga je ova nagrada obradovala ali i obavezala na još bolji i preganiji rad.

– Izuzetno sam srećan zbog ove nagrade koju sam po drugi put osvojio i što sam predložen za nacionalno priznanje ove uspešne fondacije. Osvojene nagrade mi itekako prijaju jer su pokazatelj mog uspešnog I celovitog rada u delatnostima kojim se bavim. Ujedno, one me obavezuju da I ubuduće dam celog sebe i pun doprinos na poslu, kako opravdao osvojena priznanja – , poručio je dvostruki osvajač plekete kapetana Miše Anastasijevića, dr Miodrag Stepanović.

Po oceni žirija koji su činili prof. dr Radovan Pejanović bivši rektor sa Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Branko Kovačević bivši rektor Univerziteta u Beogradu, Milica Kostić Stanković sa fakulteta Organizacionih nauka, Vlada Markanović autor projekta, Snežana Milošević, vlasnik Agencije „Kodeks“ i Radiša Deurić, novinar i publicista, pored direktora PD ”Georad” dr Miodraga Stepanovića“. Svako od laureata ima poseban značaj za Braničevski okrug postignutim, ali možda još veći značaj pruža kao inspiracija onima koji se bave ili će se baviti delatnostima kojima se bave dobitnici današnjih priznanja.

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ pripala je sledećim pojedincima, preduzetnicima i institucijama koji su doprineli afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva:

HBIS GROUP Serbia, Smederevo za izgradnju i jačanje prosperiteta Đorđoije Bojatović, direktor “Minel Enim” Smederevo za razvojnu viziju u regionu Nataša Krstić, zamenica predsednika Skupštine grada Požarevca nagrađen za društvenu delatnost, Kompanija “CMEC” za kvalitet i poslovnost dr Dejan Savić regionalni koordinator EPS Distribucije Kragujevac za razvojne projekte i unapređenje poslovnog ambijenta Dragan Stanković.

Pekara “AS” Braća Stanković Požarevac za kvalitet proizvoda i usluga suvlasnik Hladnjače “COOLFOOD” Golubac Dragan Kopčalić za primenu novih tehnologija i međunarodnih standard Fabrika ulja “Dunavka” Veliko Gradište za najbolji agrar u regionu, “Eko Step Pelet” Petrovac na Mlavi priznanje za Lidera održivog razvoja Braničevskog okruga.

“Evropa Komerc” Petrovac na Mlavi za raznovrsnost i tržišnu pozicioniranost. Preduzeće “Market parket” Požarevac za unapređenje preduzetničke culture Profesor dr Ivo Đinović “Superior” Velika Plana nag za najbolji porodični biznis. Odeljenje anesteziologije Opšte bolnice Požarevac za profesionalnost i društvenu odgovornost, Veterinarska ambulanta Požarevac dr Marko Joksimović za edukaciju i visokokvalitetne uslug.

Saša Stević vlasnik firme “2Stekom” Smoljinac za humanost i dobročinstvo “Stari Hrast”, Zabrđe Petrovac na Mlavi, Slobodan Milovanović za tradiciju i iskustvo u poslovanju, Miloš Petrović član Opštinskog veća za turizam opštine Kučevo za razvojne projekte iz turizma opštine Kučevo.

Zavod za javno zdravlje Požarevac za brigu i kvalitet zdravstvene zaštite Protojerej Dušan Erdelj, Parohija Sveti Sava u Najmegenu, Holandija za očuvanje pravoslavnih korena I saradnje Matice I Dijaspore Prof. dr Ivo Đinović, direktor firme „Superior“ iz Velike Plane i Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac, iskazala je zahvalnost za dobijene nagrade u ime svih dobitnika.

– Svako od laureata ima poseban značaj za Braničevski okrug postignutim, ali možda još veći značaj pruža kao inspiracija onima koji se bave ili će se baviti delatnostima kojima se bave dobitnici današnjih priznanja. Požarevac kao gad oduvek je uspevao da iznedri ljude koji su mu kasnije u Srbiji, Evropi ali i čitavom svetu služili na čast. Uveren sam da će vreme pred nama pokazati da će im se neko od današnjih dobitnika na tom putu pridružiti – , rekao je gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, povodom dodela ovih priznanja.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker