PRED IZBORE SETIO SE DA POSTOJIMO: Istok Srbije i Pomoravlje biseri naše zemlje! (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su istok Srbije i Pomoravlje biseri naše zemlje i istakao da Srbija bez pomoći Evropske unije ne bi mogla u toj meri da uloži u razvoj turizma i očuvanje kulturnog nasleđa u istočnom delu Srbije.

Foto: Tanjug

Vučić je naveo da se u Srbiji često nađe razlog za kritiku EU, ali da u ovom slučaju EU ide ogromna zahvalnost za sve što su učinili.

“Drugačije će izgledati istok Srbije kada svi ovi projekti budu implementirani”, rekao je Vučić, obraćajući se na predstavljanju početka projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam”, u okviru kojeg su EU i nemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj uložili 16,5 miliona evra za projekte na istoku Srbije.

Realizacijom tih projekata, istakao je, razviće se i na druge grane, a ne samo turizam.

“Tih 16,5 miliona evra za različite projekte je ogroman novac… Neće da promeni sve, ali je teško da bismo, bez obzira na sve uspehe koje imamo u ekonomskoj politici, mogli da izdvojimo novac za ove projekte”, rekao je Vučić na predstavljanju projekta u okviru Beogradskog sajma turizma.

On je ocenio da EU na pametan način ulaže novac u strateški razvoj i turističke potencijale, ali i dubinski i raznovrsno, kako bi Srbija mogla da privuče različite kategorije ljudi da dođu na istok naše zemlje.

“Istok Srbije i Podunavlje su biseri Srbije, koje do danas nismo iskoristili”, rekao je Vučić.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Istočna Srbija se odavno ne spominje ni u vremenskoj prognozi. Važan je Beograd, Zlatibor i Kopaonik, i ako se sa Midžora na Staroj planini vide i Beograd i Zlatobor i Kopaonik.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker