STIGLA REAKCIJA: Čelnici Kučeva demantuju tekst o Milanu Jarcu

Dan nakon objave teksta “KUČEVLJANI POBESNELI: Milan Jarac olakšao budžet za skoro 6 miliona” na našem portalu, stigao je demant kučevačkih čelnika koji ističu da su u tekstu navedeni neistiniti navodi u pokušaju da se na najmizerniji način diskredituje i predstavi u negativnom smislu nova vlast u Kučevu.

Predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajičić

Ekspresno pristigli demant prenosimo u celosti:

“Odgovornost za upravljanje opštinom Kučevo od avgusta meseca prošle godine nalazi se na grupi mladih, obrazovanih i kvalitetnih ljudi, koji su u proteklom periodu mnoge stvari pokrenuli sa mrtve tačke i značajno podigli lestvicu kvaliteta života – od finansijske konsolidacije, preko hrabrog suočavanja sa višedecenijskim problemom zagađivanja Peka, uspešno sprovedenom borbom sa epidemijom korona virusa (posebno u Ustanovi za odrasle i starije „Kučevo“), sprovođenjem više izuzetno značajnih infrastrukturnih projekata (samo za ovu godinu Republika će za ove namene izdvojiti preko 80 miliona dinara), ozelenjavanjem grada i porte hrama, dovođenjem novih investitora (tokom proleća realizovaće se projekti sa izgradnjom tržnog centra Kastrum i otvaranjem pogona Ambalažerke). Jedna od ideja bila je i da se pomogne domaćim preduzetnicima, kako bi mogli da zaposle nove radnika. Budžetom opštine za 2021. godinu za ove namene izdvojeno je 20 miliona dinara.

U tom cilju sklopljen je i Ugovor između opštine Kučevo i Danijele Tasić Stojković, preduzetnice – Zanatsko trgovinska radnja MD – Pekara MD, kojim se opština obavezala da kao davaoc podsticajnih sredstava za ove namene izdvoji 5,83 miliona dinara, za koje će Korisnik ovih sredstava nabaviti opremu i biti dužan da, na minimum 3 godine, zaposli novih 10 radnika sa teritorije opštine i uplaćuje im zaradu ne manju od za 20% uvećane minimalne zarade (prostim sabiranjem dolazi se do iznosa većeg od 22 miliona dinara/neto + doprinosi koji će se uplaćivati u Kučevu pošto ZTR MD-Pekara MD ima u APR registrovan Centar aktivnosti u Kučevu i Rabrovu).

Kako je došlo do sklapanja ovog Ugovora:

– (A) dana 16.03.2021. godine, Korisnik podsticajnih sredstava predao je Davaocu podsticajnih sredstava potpunu i urednu prijavu na Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u okviru realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja Oštine Kučevo za 2021. godinu, koji je objavljen u listu „Reč naroda“ kao i na zvaničnom sajtu Opštine Kučevo, u skladu sa pozitivnim pravnim propisima;
– (B) Komisija za kontrolu državne pomoći dostavila je Ošptini Kučevo Rešenje broj 401-00-00104/2020-01/3 od 18.12.2020.godine, (u daljem tekstu: Rešenje) doneto u skladu sa Zakonom o kontroli državne pomoći („Službeni glasnik RS” br. 73/19) i Uredbom o pravilima za dodelu državne pomoći („Službeni glasnik RS” br. 13/10, 100/11, 91/12, 37/13, 97/13 i 119/14), u postupku prethodne kontrole pokrenutom na osnovu prijave Opštine Kučevo broj III-30-29/2020 od 08.12.2020. godine, kojim je dozvoljeno davanje državne pomoći koja se dodeljuje na osnovu Odluke o uslovima i načinu realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja opštine Kučevo za 2021. godinu („Službeni glasnik opštine Kučevo“ br. 2/2021).
– (V) Odlukom o budžetu Opštine Kučevo za 2021. godinu („Službeni glasnik Opštine Kučevo“ br. 19-I/2020) i Odlukom o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Kučevo („Službeni glasnik Opštine Kučevo“ br. 2/2021), u okviru Programa 3: Lokalni ekonomski razvoj, na ekonomskoj klasifikaciji 454111-Tekuće subvencije privatnim preduzećima – Program lokalnog ekonomskog razvoja Opštine Kučevo, a u okviru Finansijskog plana Opštinske uprave za 2021. godinu, predviđena sredstva koja se Korisniku podsticajnih sredstava dodeljuju Ugovorom na osnovu teksta Ugovora koji je utvrdilo Opštinsko veće opštine Kučevo Odlukom broj: III-30-31/2021 od 06.04.2021. godine;
– (G) mera Privlačenje investitora/Podsticanje konkurentnosti realizuje se u skladu sa pravilima za dodelu državne pomoći.

Korisnik podsticajnih sredstava je pre potpisivanja ovog Ugovora, kao sredstvo obezbeđenja izvršenja svojih obaveza dostavio:

Dve menice i to sopstvenu menicu broj AA7253108 i trasiranu menicu broj AA7253109, u korist davaoca podsticajnih sredstava sa meničnim ovlašćenjem za popunu iznosa u visini zakonske zatezne kamate u trenutku popunjavanja menice, a u skladu sa zakonom koji utvrđuje visinu stope zakonske kamate.

Iz napred navedenog može se samo zaključiti da je autor priloga: Kučevljani pobesneli – Milan Jarac olakšao budžet za skoro 6 miliona dinara iz samo njemu znanih interesa jednu izuzetno vrednu aktivnost lokalne samouprave pokušao da na najmizerniji način diskredituje i predstavi u negativnom smislu. Lokalna samouprava će i dalje nastaviti da ulaže maksimalne napore ne bi li učinila sve da opština Kučevo postane bolje mesto za život iz koje mladi više neće odlaziti i u koju će biti vredno vratiti se” navedeno je u tekstu demanta.

PROČITAJ I

7 Komentari

  1. I tako brod tone. Napredna kamarila burazersko-partijske mafije ruši i ruži sve čega se dohvate, a ta priča da su obrazovani, pametni i mladi je licemerje bez presedana kao i foskula o ostanku mladih obrazovanih ovde. Ovde su ostali najgora deca napredne bagre sa izmišljenim radnim mestima za koje retko ko je kvalifikovan. Najdrastičnije je u prosveti, lokalnoj upravi i osnivačkim javnim preduzećima, dno dna.

  2. Doktore nama nije dobro, dobro je samo tebi i tvojoj bratiji jer pljackate na svakom koraku. Konsolidovali ste budzet tako sto ste se debelo zaduzili. Putevi su vam ocajni, najgori u regionu. Otvarate jos jednu trgovinu Kastrum i na taj nacin cete zatvoriti ostale trgovine. Zagadjenje Peka su privremeno resili gradjani i javnost. Vi niste mrdnuli prstom. Otvaranje Ambalazerke nije otvaranje kafica, na to ćete pričekati. Cinjenica je da ste Jarcu i Vesni Guski poklonili novac a ozelenjavanje grada je u ovom trenutku bespotreban posao kroz koji kradete novac. Nismo zaboravili zdrave posecene lipe. U ustanovi za odrasle I starija lica Kučevo je od korone preminulo 20 lica a preko 100 je bilo zaraženo. Mozda je vama dobro ali gradjanima je uzasno jer se pored nemastine osecaju nebezbedno zbog crnih dzipova koji dolaze kod vaseg gazde. Zar doktore ne vidis ovu tvoju bruku i sramotu? Da nije korone mladi bi bili daleko od Kuceva samo da vas vise ne gledaju jer ste najgora vlast od postojanja Kuceva

  3. Za ovu opštinu bi idealno rešenje bilo da vi niste nikada došli na vlast? Previše se služite neistinama da ne kažem lažima. Odlično građani vide i znaju šta mlado rukovodstvo radi za Kučevo a upravo vaš demant to potvrđuje.

  4. Doktore ovo nije demant, ovim ste sve priznali. Zašto ste dodelili Jarcu tolike paruštine? Zato što je on iz svog džepa finansirao tri odbornika i time vam omogućio da na način koji nikad nije zabeležen u istoriji ove male opštine da uz pomoć crnih džipova i paravojnih jedinica prisilno preuzmete vlast. Doktore na kraju ćeš ti završiti u u zatvor a ne oni, kako ne shvataš da si ti samo njihov poslušnik. Neka ti je bog u pomoć.

      1. Realno najtačnija konstatacija, taj vlah-napredni radikal iz prikrajka sve muti za siću od 265 hiljadarki i rep. budjeta.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker