UHAPŠEN POLICAJAC: Pucao na svadbi, ranio devojčicu!

Policija je u subotu uhapsila svog kolegu G. K (29), jer je na svadbenom veselju, iz svog pištolja ispalio metak u dvorištu kuće u Sremskoj Kamenici, i ranio desetogodišnju devojčicu.

Zalutali metak ranio je juče desetogodišnju devojčicu u novosadskom naselju Alibegovac. Kako se pretpostavlja metak je ispaljeno iz obližnjeg restorana gde je u tom trenutku bilo svadbeno veselje.

Metak je završio u ruci devojčice iz Alibegovca dok se igrala na dečijem rođendanu.

Prema rečima žene koja je prisustvovala proslavi rođendana, dvadesetak dece igralo se u dvorištu kada se čulo da je nešto proletelo kroz krošnju drveta i pogodilo nesrećnu devojčicu.

– Devojčica je pogođena u ruku i krv je počela da šiklja na sve strane. Brzo smo zaustavili krvarenje i devojčicu odvezli u Dečiju bolnicu. Tamo su joj očistili i zašili ranu, ali po dolasku kući devojčici nije bilo bolje jer su bol i otok oko rane postajali sve veći. Roditelji su je vratili u bolnicu i tek tada je posle snimanja utvrđeno da joj je metak u ruci – priseća se žena nemilog događaja kome je prisustvovala.

O incidentu, žena koja je prisustvovala proslavi rođendana, odmah je obavestila policiju i patrola veoma brzo izašla na teren. Policajci tokom uviđaja pronašli još dva metka u susednom dvorištu koji su verovatno ispaljeni tokom istog slavlja. Devojčica je i dalje u bolnici i oseća se dobro.

Meštani Alibegovca kažu da u tom kraju pucnjave tokom svadbenih veselja u dva lokalna restorana koja su praktično specijalizovana za takve vrste proslava nisu retkost.

– Nekoliko puta smo prijavljivali pucnjavu ali kada je policija izlazila na teren svi su se pravili blesavi i uvek su negirali da je bilo pucnjave. Šta onda preostaje policiji? Da pretresa stotine zvanica? Koliko ja znam, nikada niko za to nije bio kažnjen i samo smo čekali da nam stignu strašne vesti. Eto, upravo se to dogodilo danas i nadam se da će već jednom neko odgovarati za nasumično pucanje te da će to prestati jednom za svagda – priča jedna Alibegovčanka.

Povodom ovog incidenta, oglasio se direktor policije Vladimir Rebić.

REBIĆ: UHAPŠEN SLUŽBENIK MUP-A ZBOG RANjAVANjA U ALIBEGOVCU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su policijskog službenika G.K. (29), osumnjičenog za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i teško delo protiv opšte sigurnosti.

Kako je izjavio direktor policije Vladimir Rebić, G.K. se tereti da je u subotu u Sremskoj Kamenici, na svadbenom veselju, ispalio iz pištolja metak koji je ranio u ruku 10-godišnju devojčicu u Alibegovcu.

G.K. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, kojem će biti priveden na saslušanje.

Brzom reakcijom policije identifikovan je učinilac ovog krivičnog dela i, osim procedure koja je predviđena za ovo krivično delo, policijski službenik G.K. će biti udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova do okončanja disciplinskog postupka.

“Odlučnom reakcijom želimo da poručimo da ćemo brzo i energično kazniti sve one koji smatraju da ih policijska značka može abolirati u činjenju krivičnih dela i bahatom ponašanju prema građanima Srbije”, poručio je direktor policije Vladimir Rebić.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker