VELIKO GRADIŠTE: Prehrana divljih životinja i barskih ptica za vreme zime u lovištu „Ramski rit“ (FOTO)

U saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Veliko Gradište, Lovačko udruženje „GOLUB“ Veliko Gradište organizovalo pojačanu prihranu barskih ptica na teritoriji našeg lovišta „Ramski rit“.

U proteklom periodu izneto je 300 kilograma kukuruza od strane stručne službe i zamenika predsednika opštine Slađana Markovića, koji je i predsednik Lovačkog udruženja „GOLUB“ iz Velikog Gradišta. U isto vreme na teritoriji celog Lovačkog udruženja „GOLUB“ od strane lovaca izneto je 1.500 kilograma svih vrsta zrnaste i kabaste hrane.
Svim lovačkim sekcijama su, s obzirom na loše vremenske uslove i velike koncetracije labudova, divljih gusaka i divljih pataka, pojačane aktivnosti u prehrani divljači, sa akcentom na priobalje reke Dunav, od Rama do Požežena, u kanalima i na Srebrnom jezeru.

Upućeno je upozorenje na opasnosti od pojave uginuća barskih ptica i drugih vrsta divljači u lovištu „Ramski rit“, kao i na opasnosti od šteta koje snežni nanosi i niske temmperature mogu imati u ovom osetljivom periodu za divljač.

Stručna i lovočuvarska služba je već preduzela sve neophodne mere za sprečavanje promrznuća i uginuća divljih životinja, a pre svega u smislu iznošenja zrnaste hrane i iznošenja kabaste hrane za krupnu divljač, kao i obaveštavanja svog članstva i stanovništva, i boljeg ostvarivanja saradnje i koordinacije sa drugim državnim organima i organizacijama.

Pojačane su mere preventive, koordinacija sa susednim Lovačkim Udruženjima, organima MUP-a –Srbije, a sve u smislu najveće moguće zaštite divljači.

TPKNEWS/L.U. „Golub“

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker