BUDIMO HUMANI: Apel za pomoć trogodišnjem Ognjenu Jovanoviću iz Petrovca na Mlavi

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za trogodišnjeg Ognjena Jovanovića iz Petrovca na Mlavi.

Mali Ognjen, ne može da sedi bez nečije pomoći, ne hoda, ne puzi, međutim, ide u vrtić i obožava da se druži sa svojim vršnjacima.

Kao prevremeno rođena beba, u osmom mesecu, Ognjen je prvih mesec dana života proveo u inkubatoru. Nedostatak kiseonika i krvarenje u mozgu, iako najblažeg stepena, na žalost su ostavili posledice, pa u osmom mesecu, Ognjen dobija epileptične napade.

Tada mu je, pored cerebralne paralize, dijagnostikovan i Vestov sindrom, težak oblik dečije epilepsije. Na sreću, Ognjen od uvođenja terapije nema epileptične napade i mentalno je očuvan.

Ovaj mališan je borac – sa samo tri meseca je krenuo na fizikalnu terapiju, što znači da po nekoliko meseci godišnje provodi u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Kako bi još više napredovao, neophodna mu je operacija, rehabilitacija i ortopedska pomagala koja iziskuju značajne troškove, koje porodica nije u mogućnosti finansijski da isprati.

Svi koji žele da pomognu Ognjenu da napravi prvi korak, to mogu da učine slanjem SMS poruke sa sadržajem 403 na broj 3030, ili uplatom na devizni ili dinarski račun, kao i putem linka e-doniraj.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker