OGLASIO SE GRADONAČELNIK POŽAREVCA: Nadležni hitno da ispitaju slučaj povodom izbacivanja vojnika Vojske Srbije iz ugostiteljskog objekta u Požarevcu!

Povodom vesti koja je bila objavljena na našem portalu, i u pojedinim drugim medijima, da je vlasnik ugostiteljskog objekta „Kasper“ u Požarevcu izbacio pripadnike Vojske Srbije iz kafića, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović održao je vanrednu konferenciju za medije.

Gradsku vlast u Požarevcu kao i sve građane iznenadila je vest koju su juče preneli pojedini mediji, a, u kojoj se kaže da osoblje ugostiteljskog objekta „Kasper“ nije htelo da usluži uniformisana vojna lica, uz obrazloženje da nisu dobrodošla.

Gradonačelnik Bane Spasović je na vanrednoj konferenciji za medije izjavio:

– Očekujemo da nadležni organi utvrde šta se zaista dogodilo, i da shodno činjeničnom stanju preduzmu odgovarajuće mere iz svoje nadležnosti. Kao gradonačelnik u stalnom sam kontaktu sa Ministrom odbrane Republike Srbije. Saglasni smo u tome da ne sme biti ni jednog oblika diskriminacije kako u gradu Požarevcu tako i u zemlji, a posebno prema Vojsci koja je naša svetinja.

Požarevac je poznat kao grad koji je uvek imao izuzetne odnose sa svojom vojskom. Dokaz tome je da je tokom dva veka vojne tradicije u Požarevcu u njemu nastala Prva gardijska brigada, već deset godina postoji Centar za obuku kopnene vojske, i jedan smo od malobrojnih gradova u Srbiji u kojima se obučavaju profesionalni vojnici. Odziv građana Požarevca na poslednjoj vojnoj vežbi bio je najveći u Srbiji – 98%. Lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Centrom za obuku kopnene vojske.

Još jedanput ponavljam da svima u Požarevcu je u najvećem interesu da nadležni organi ispitaju slučaj, utvrde istinu i preduzmu odgovarajuće mere – kazao je Spasović.

Podsetimo se, Vojni sindikat Srbije saopštio je da su dvojica pripadnika Vojske Srbije izbačeni u sredu 01. novembra iz kafića „Kasper“ u Požarevcu samo zbog toga što su nosili uniformu Vojske Srbije.

– Oficir i podoficir Vojske Srbije bili su na službenom putu u Požarevcu i svratili su na kafu. Međutim, tamo nisu bili usluženi samo zato što su nosili uniformu. Oni su pristojno napustili kafić i nisu osporavali njihovu odluku, jer se vojnici ponašaju u skladu sa kodeksom časti – rekao je predsednik Vojnog sindikata Srbije, Novica Antić.

On dodaje da se u pomenutom lokalu i ranije dešavalo da predstavnici vojske budu nepoželjni gosti.

U tom kafiću potvrđeno je da su vojnici bili tamo, ali oni tvrde da su ih ljubazno uslužili.

– Nisam bio u kafiću tog dana. Ne mogu da negiram, niti da potvrdim – rekao je vlasnik.

Na insistiranje da kaže zašto ljudi tvrde da on ne voli vojnike, odgovorio je:

– Kažu da ja ne volim vojsku, pa ekvivalent tome je i da vojska ne voli mene. Najbolje je da ti što mene optužuju provere moj vojni karton i vide mobilizaciju, dva ratišta, pa neka zaključe da li ja volim ili ne volim vojsku.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker