BELI I DRUGARI: Bratinački “Beli” konobar ponovo zajahao svog belog pastuva!

Beli konobar – terorista iz Bratinca ponovo jaše na svom belom pastuvu ali ovaj put u nove pobede, pa je tako iskoristio priliku da sa starim pajtosima ponovo uđe u kombinacije.

Danet Hrkalović, Novica Živanović-Beli i Saša Filipović/Foto: Privatna arhiva

Naime, s obzirom je njegov kriminalni klan uleteo u kombinacije otimanja državnog zemljišta iz ergele Ljubičevo I dedeovine seljaka iz Dubravice, Beli je za svoje ortake Daneta Hrkalovića I Sašu Filipovića izlicitirao u javnom nadmetanju parcele na teritoriji sela Bratinac, koje se nalaze pored magistralnog puta Požarevac-Veliko Gradište.

Kao pomoćnik predsednika Skupštine Grada Požarevca, Beli aktivno učestvuje u izradi godišnjeg programa korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta I organizovanja licitacije za davanje istog. Činjenica je da se na rang listi prvog kruga javnih nadmetanja za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja se nalazi na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište, a koju je uradio grad Požarevac i gradonačelnik potpisao, nalazi Novica Živanović iz Bratinca i to za javno nadmetanje pod brojem 132 i 136 KO Bratinac, uzevši u zakup zemljište na 15 godina po ceni od 10 i 13 hiljade dinara po hektaru.

Od kada je počeo Beli da se bavi poljoprivredom i ako se ne bavi poljoprivrednom šta će mu te parcele, da ih dalje izdaje u zakup ili da nešto gradi na njima po ugledu na druge učesnike javnog nadmetanja?

Ono što zapada za oko jeste da javno nadmetanje koje je Novica Živanović izlicitirao broj 132 je KO Bratinac br parcele 31 veličine 68 ari, dok je nadmetanje broj 136 KO Bratinac brojevi parcela 396, 327/3 i 329 veličine 2 hektara i 40 ari koje se gle čuda nalaze pored glavnog puta i dela deonice gde treba da prođe magistralni put za Veliko Gradište i Golubac.

Da li Beli možda ima nameru samo da naplati izgubljenu štetu od uzimanja njiva za prolazak magistralnog puta ili ima ideje na napravi etno kafanu sa pumpom pored glavnog puta na parceli gde se zakup plaća 11 hiljade dinara godišnje na 15 godina?

Svima je dobro poznato da je radno mesto Belog u kancelariji sekretarice skupštine Grada Požarevca koja je odmah pored kancelarije gde sede stručne službe Uprave grada Požarevca.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker