NOVI SKANDAL U KOSTOLCU: Lokalni fukcioner SNS-a prodaje korona vakcine gastarbajterima?!


U periodu kada predsednik opštine Serdžo Krstanoski prateći akcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića konstantno apelujući na građane kako u zemlji tako i u rasejanju, da se vakcinišu makar po dolasku u domovinu za praznike, kako bi se po povratku u inostranstvo koliko toliko osećali bezbednim i sigurnim, Srđan Radovanović Roda, dosetio se da zaradi koju kintu na prodaji korona vakcina gastarbajterima.

Foto: Reuters

Naime kako saznaje dopisnik TPKNEWS iz Kostolca, nakon što je predsednik opštine Krstanoski pokrenuo akciju imunizacije stanovništva, lokalni fukcioner SNS-a i član gradskog veća u Kostolcu, Srđan Radovanović Roda, iskoristio je svoj položaj i ukrao iz prostorija Srpske Napredne Stranke u Kostolcu spiskove članova iz dijaspore I ljudi koji žive u inostranstvu, koje je zatim kontaktirao I nudio im svoju uslugu.

Roda je stupio u kontakt sa svim gastarbajterima koji su planirali za praznik da dolaze u domovinu. Navodno, svakome je servirao priču o obaveznoj vakcinaciji, i da im on kao uvaženi građanin i lokalni funkcioner može pomoći da preko reda dobiju vakcinu, ali da ta mala usluga košta 20 evra.

Kako saznajemo, u subotu 25. aprila 2021. godine, vozilom marke “Dacia sandero”, bele boje, registarskih oznaka PO156IE, koje, kako tvrdi naš izvor, pripada gradskoj upravi grada Požarevca, Roda je obilazio meštane sela Klenovnika, Starog Kostolca i Ostrova, i sastavljao svoje spiskove za lažnu vakcinaciju.

Od svakog meštanima, uglavnom penzioneri, ko je ispoljio želju i završio na Rodinom spisku, uzimao je novac u apoenima od 10 evra, 20evra, 1000 dinara, 500 dinara, kako je ko imao u datom trenutku a Roda bi ih zatim u svom notesu ubeležio kada će doći na vakcinaciju po ubrzanom postupku.

Ovim putem pozivaju se svi građani da se jave u lokalnu policijsku stanicu u Kostolcu da podnesu prijavu, kao i sumu novca, za koju ih je Roda prevario.

Kako naš dopisnik saznaje iz MUP-a, za sada je prijavu protiv Rode podneo jedino M.Đ. zbog seksualnog uznemiravanja supruge. Kako se navodi u prijavi koju je podneo M.Đ, a čija je supruga zaposlena u gradskoj opštini Kostolac, Roda joj je nudio pomoć oko ugovora o radu za stalno, a kao naknadu za uslugu zahtevao je isključivo da sa njom ima seksualni odnos i eventualno 50 evra da ima za trošak.

(Tpknews.com/M.M.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker