BRAT SILOVATELJ: Podignuta optužnica protiv Arjetona K. (30), iz Kostolca zbog obljube sestre (13) (FOTO)

Protiv Arjetona Krasnića (30), zvani Toni iz Kostolca, Viši sud u Požarevcu, na predlog Višeg javnog tužilaštva, podigao je optužnicu zbog sumnje da je, u stanju uračunljivosti, naveo na obljubu svoju rođenu sestru L.K. (13).

Arjeton Krasnić (30)

Iz nalaza veštaka psihijatra dr Vojina Kuzmanovića, utvrđeno je da je okrivljeni osoba slabih intelektualnih potencijala. Iz iskaza svedoka, roditelja okrivljenog – Kadrija Krasnića i Zurafete Idrizi, utvrđeno je da su živeli na Kosovu i Metohiji i da su 1999. godine došli u Kostolac, gde su kupili kuću u kojoj je bila samo jedna soba u kojoj su svi živeli. Kad su roditelji primetili da devojčici raste stomak, to su prijavili policiji. Nakon ćerkinog porođaja, saznali su da je njihov sin otac deteta tek 10. oktobra ove godine, kad je Arjeton uhapšen.

Arjetonova sestra L.K. (13) i dete

Kako je navedeno u optužnici, Arjeton je iskoristio odsustvo roditelja i u dva navrata, tokom novembra prošle godine, obljubio sestru, što je imalo za posledicu njenu trudnoću. Ona se porodila 23. avgusta ove godine i rodila dete muškog pola. Protiv okrivljenog su tokom istrage prikupljeni dokazi koji ukazuju da je on biološki otac novorođenčeta i da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom.

Otac uhapšenog mladića / Foto: P. Marković

Oštećena maloletnica ispričala je policiji šta se desilo, ali je njen brat to negirao. Rekao je da nikad nije bi intiman ni sa jednom ženskom osobom, ni sa svojom devojkom s kojom je u vezi pet godina i koja ima 17 godina. Kad su okrivljenom predočeni nalazi analize DNK novorođenčeta, on je i tada negirao krivično delo i tvrdio da su nalazi veštačenja netačni.

“Kako na strani okrivljenog nisu nađene okolnosti koje bi isključivale njegovu krivicu i krivičnu odgovornost, to se na osnovu navedenih dokaza utvrđuje da se u radnjama okrivljenog stiču kako objektivna, tako i subjektivna obeležja krivičnog dela za koje se prema njemu optužnica i podiže”, stoji u optužnici. Pošto je ona postala pravosnažna, očekuje se zakazivanje glavnog pretresa protiv okrivljenog, koji se i dalje nalazi u pritvoru.

Iz nalaza i mišljenja psihologa Jasne Cvejić-Vučković, dokazuje se da kod okrivljenog postoji duševna zaostalost lakog stepena i u nekoliko otežani uslovi socio-emocionalnog razvoja, pa su sposobnosti okrivljenog za shvatanje značaja dela, kao i mogućnosti upravljanja postupcima tokom kritičnog perioda bile umanjene, ali ne bitno.

Za krivično delo za koje je osumnjičen Arijeton K., obljubu nad detetom, zakon predviđa kaznu od pet do 15 godina zatvora. Arijetonu preti maksimalna kazna jer je u vreme silovanja sestra L. K. imala samo 12 godina i ostala je trudna.

TPKNEWS/Momčilo Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker