Za „Vlaško kolo“ i „Vlašku svadbu“ iz Osanice, pehar u Italiji! (VIDEO)

Udruženje Srba „Bratstvo i jedinstvo u pesmi i igri“ iz Udina organizovalo je novogodišnje druženje Srba u Italiji, u subotu 17. decembra.

Pozdravljajući skup, predsednik Udruženja Sunčica Maltisanti, zahvalila je svima koji su se odazvali pozivu i uveličali manifestaciju. Ona je takođe istakla da Udruženja građana srpske dijaspore u Italiji sarađuju veoma dobro što rezultira upravo veselim susretima koja doprinose očuvanju tradicije i starih srpskih običaja.

U programu su pored brojnih društava i Udruženja iz Italije učestvovali i članovi Kulturno – umetničkog društva „Vlaško kolo“ iz Osanice,a rukovodilac Kulturno –umetničkog društva Željko Bogosavljević, zahvalio je lokalnoj upravi opštine Žagubica na pruzenoj pomoći i podršci i domaćinima izrekao reči hvale za dobru organizaciju.

Članovi Kulturno umetničkog društva „Vlaško kolo“ iz Osanice predstavilo se u dva navrata: spletom Vlaških igara i koreografijom „Vlaška svadba“, koja je po rečima predsednice Udruženja Srba u Udinama, veoma dobro osmišljena.

Druženje je proteklo veselo uz dobru narodnu pesmu i igru, a na kraju su dodeljene i zahvalnice zaslužnima za susrete Srba u Udinama. Pehar za najbolje odigranu koreografiju zaslužno je pripao Kulturno- umetničkom društvu „Vlaško kolo“ iz Osanice, koji su na jedinstven način predstavili opštinu Žagubica.

TPKNEWS/SO Žagubica

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker