AJDE DOGOVORITE SE KADA LAŽETE: Juče prvi zaraženi virusom Zapadnog Nila – danas nema zaraženih

Nakon vesti da je u Srbiju stigao virus Zapadnog Nila i da je žena (46) iz Nabrđa kod Požarevca prva zaražena, Batut je danas dao nešto drugačije saopštenje.

Ilustracija

U njemu stoji kako zaključno sa jučerašnjim datumom nije registrovan nijedan slučaj virusa Zapadnog Nila, iako je Štab za vanredne situacije u Požarevcu objavio da je pomenuta pacijentkinja prva zaražena.

“Nа оsnоvu pоdаtака dоstаvljеnih Institutu zа јаvnо zdrаvljе Srbiје ‘Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut’ (u sklаdu sа Prеpоrukаmа zа nаdzоr nаd grоznicоm Zаpаdnоg Nilа u humаnој pоpulаciјi u sеzоni 2022. gоdinе Institutа zа јаvnо zdrаvljе Srbiје) i lаbоrаtоriјskih kritеriјumа (prеmа prеpоrukаmа Еvrоpskоg cеntrа zа prеvеnciјu i kоntrоlu bоlеsti) nа tеritоriјi Rеpublikе Srbiје dо 5.7.2021. gоdinе nisu rеgistrоvаni pоtvrđеni slučајеvi оbоlеvаnjа оd grоznicе Zаpаdnоg Nilа u humаnој pоpulаciјi”, stoji u saopštenju Batuta.

Podsetimo, Štab za vanredne situacije u Požarevcu saopštio je da je u Opštoj bolnici hospitalizovana ženska osoba (46) iz Nabrđa, kod koje je identifikovan virus Zapadnog Nila, koji se prenosi sa komaraca na čoveka.

Ona je, kako je rečeno, u dobrom opštem stanju i čeka se potvrda prisustva virusa i u drugom uzorku uzetom od iste osobe.

(Tpknews.com/B92)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Jutros je na javnom servisu RTS objavljena vest da je zaražena žena stara 46 godina iz sela Nabrđe kod Požarevca i da je hospitalizovana u bolnici u Pančevu, te da je u dobrom zdravstvenom stanju.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker