PREDVOĐENI JOKIĆEM: SNS u Kučevu, uz pomoć paravojnih jedinica iz Petrovca, preuzela vlast u opštini!? (FOTO)

Vučićev režim ide korak dalje i čine nešto što nijedna vlast do sada nije, kršeći sva ljudska i građanska prava, u Opštini Kučevo na sili i uz pretnje paravojnih jedinica preuzima vlast.

Foto: Ilustracija/Privatna arhiva

Naime, u Opštini Kučevo održani su lokalni izbori 21. juna 2020. godine na kojima je „pobedu“ odnela Srpska napredna stranka osvojivši 35 odborničkih mesta, od mogućih 43 kako nalaže Skupština Opština Kučevo. Konstitutivna sednica istoimene opštine zakazana je za 21. avgust 2020. godine, što je ujedno bio i poslednji dan kada je sednica mogla biti održana. U međuvremenu Srpska napredna stranka u Kučevu doživela je „cepanje“ stranke na dva dela, što su izazvali pojedini funkcioneri i članovi iste.

Istaknuti članovi SNS-a Opštinskog Odbora Kučeva podelili su stranku na „novi“ i „stari“ ogranak. S obzirom da su od završetka izbora odbornici bili pod velikim pritiskom na koju će stranu preći zavladalo je opšte ludilo, gde su pojedini funkcioneri potražili pomoć i zaštitu od lokalnog preduzetnika i čoveka iz kriminalnog miljenja, koji čak i nije član Srpske Napredne Stranke.

Kako je pomenuti preduzetnik čovek čije se ime nadaleko poznaje funkcioneri „novog ogranka“ brzo su ostvarili prisan odnos sa koordinatorom Srpske Napredne stranke za Pomoravski i Braničevski okrug Aleksandrom Jokićem, koji je blizak prijatelj lokalnog tajkuna, te tako u periodu od 21. juna pa sve do 17. avgusta Jokić je redovno posećivao Opštinu Kučevo.

Aleksandar Jokić, drugi s desna 01/07/2020. u Kučevu

Dotadašnja predsednica Skupštine Opštine Kučevo, u dogovoru sa funkcionerima „novog ogranka“ zakazuje konstitutivnu sednicu za 21. avgust, kako bi u slučaju da nešto krene „po zlu“ nastupila prinudna uprava i kako bi izbori bili ponovljeni. Svim odbornicima poslato je obaveštenje sa materijalom i dnevnim redom da se sednica održava 21. avgusta 2020. godine.

35 odborničkih mandata odnela je Srpska napredna stranka, 5 Socijalistička partija Srbije, 2 mandata Vlaška narodna stranka i jedan mandat Vlaška stranka „Most“, na primednu odbornika Vlaške stranke „Most“ dolazi se do saznanja da se u materijalu poslatom za konstitutivnu sednicu ne nalazi uverenje izborne komisije da je izabran, što dalje navodi na saznanje da su predsednik Izborne komisije i načelnik Oštinske Uprave pokrali uverenja, što je prijavljeno policiji.

Kako se vreme konstitutivne sednice približavalo na odbornike i njihove porodice vršeni su brutalni pritisci u vidu kućnih poseta „lokalnih kriminalaca“, parkiranih blindiranih automobila po svim uglovima grada, telefonskim pozivima kao i mnogobrojnim vidovima pretnje i prisile. Pored toga postoje i sumnje da su pojedini odbornici, otprilike njih četvoro primili mito u vidu novca kako bi “novoj ekipi“ omogućili sigurnu vlast.

Zakazana konstitutivna sednica za 21. avgust

Za sve to vreme predsednik Opštine u tehničkom mandatu nekoliko puta se obraćao Stanici Policije u Kučevu, Policijskoj Upravi Požarevac kao i direktoru Policije Srbije da se na ulicama Kučeva pojavljuju nepoznata lica koja nisu žitelji Opštine te je zahtevao dodatnu kontrolu istih, ali bezuspešno. Na društvenim mrežava vladala je opšta „prepucačina“, montirani snimci razgovora dosadašnjih čelnika kao i gomila neistinih činjenica o malverzacijama i stranačko – rodbinskom zapošljavanju dosadašnjih funkcionera.

17. avgusta 2020. godine na ulicama Kučeva pojavljuje se privatno obezbeđenje „DM“ iz Petrovca na Mlavi predvođeno pojedinim članovima Bataljona vojne policije specijalnih namena „Kobre“ koji su u čitavom procesu učestvovali privatno kao što su omogućili i garderobu sa natpisom pomenute jedinice. Za to vreme nijedan policijski službenik nije bio na ulicama grada. Što mogu posvedičiti i snimci sa gradskih kamera, kao i video nadzori iz raznih objekata poput banki, prodavnica i kioska koji se nalaze u neposrednoj blizini.

U međuvremenu 19 odbornika Srpske napredne stranke biva pozivano u prostorije stranke, zajedno sa još 5 odbornika Socijalističke partije nakon čega je ukupno 24 odbornika u pratnji privatnog obezbeđenja sprovedeno do zgrade Opštine Kučevo. U trenutku njihovog pristupanja u zgradu Opštine, ulazi u zgradu oko tridesetak članova privatnog obezbeđenja „DM“ iz Petrovca na Mlavi, svi do jednog obučeni u uniformama vojne policije za specijalne namene „Kobre“ i dotadašnjeg predsednika Opštine kao i njegovo zamenika pod pretnjom izbacuju iz zgrade, dok sve radnike Opštinske Uprave prisilno zatvaraju u pojedine kancelarije, i u potpunosti obustavljaju rad Uprave i pristup fizičkim licima zgradi, predvođeni „članovima“ Izvršnog Odbora Srpske Napredne Stranke Srbije, među kojima se nalazio i Aleksandar Jokić koordinator za Braničevski i Pomoravski okrug.

Aleksandar Jokić, drugi s leva 15/08/2020. dva dana pre održavanja konstitutivne sednice nalazi se u Kučevu

Održava se konstitutivna sednica po hitnom postupku, na kojoj prisustvuju 24 odbornika, dok 19 odbornika nije bilo pozvano niti obavešteno o održavanju sednice.

Takođe u delovodnim knjigama Opštinske Uprave ne postoje zapisi o pomeranju datuma konstitutivne sednice.

Imenuje se predsednik Opštine, njegov zamenik koji je inače služio zatvorsku kaznu za malverzaciju, prevaru i krađu novca, kao i predsednik Skupštine Opštine, zamenici, članovi Opštinskog Veća. Takođe, na istoj sednici smenjuju se direktori Javnog komunalnog preduzeća Kučevo, Turističke organizacije Kučevo, Centra za kulturu i direktor biblioteke iako je za to potrebna odluka Opštinskog Veća, koje je baš kao i sve ostalo tog trenutka formirano.

Kompletno rukovodstvo sadašnje uprave može se nazvati „porodičnim“ jer ih sačinjavau 6 porodica iz Opštine Kučevo.

O svemu ovome obavešten je vrh Srpske napredne stranke, međutim nikakva povratna infrmacija nije data, dok današnji lokalni čelnici otvoreno su se „hvalili“ po gradu da za svako kršenje Zakona koje su sproveli imaju zaleđinu brata predsednika Republike Srbije Andreja Vučića kao i Darka Glišića.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

3 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker