ZLOČIN IZ OSVETE: Za ubistvo vlasnika “Stepić gradnja” 30 godina robije

Stojan je ubio Dragana jer ga je smatrao krivim za smrt svog sina, zbog čega je ubistvo okvalifikovano kao teško.

Mesto ubistva i osuđeni Stojan Stanojević

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu osudilo je Stojana Stanojevića (70) iz Požarevca na 30 godina zatvora, zbog teškog ubistva Dragana Stepića (57), vlasnika građevinske radnje “Stepić gradnja”, izvršeno u junu prošle godine. Osim za ubistvo, Stanojević je osuđen i zbog nedozvoljenog držanja i nošenja vatrenog oružja.

Stojan je u početku bio osumnjičen za obično ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora, ali je nakon istrage utvrđeno da je Dragana ubio iz osvete zbog poginulog sina, pa je delo prekvalifikovano u teško ubistvo. Za to delo zaprećena je kazna od 10 do 30 i 40 godina zatvor.

Stojan je Dragana ubio pištoljem jer ga je smatrao odgovornim za smrt svog sina Jovice pre 11 godina. Jovica je tada poginuo na gradilištu na kome je Stepić bio šef, a Stojan je bio ubeđen da je to njegova krivica i čitavu deceniju je čekao da mu se osveti. Stravičan zločin odigrao se oko 11 sati u Jugovićevoj ulici u Požarevcu, gde je Stepić sa svojim radnicima popločavao dvorište jedne privatne kuće.

Ubijeni Dragan Stepić

Radnici su kasnije pričali da su uočili kako im prilazi čovek koji nije delovao agresivno. Prišao je Stepiću, koji je stajao pored šahte i, bez reči mu pucao u stomak. Neko je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je stigla veoma brzo, za minut, pa je prebačen u bolnicu. U Urgentnom odeljenju rekli su da je Stepić primljen u kritičnom stanju i da je u toku operacije podlegao povredama.

OSVETA

Draganovi radnici rekli su da je on pre desetak godina bio šef gradilišta Preduzeća za puteve “Požarevac”, kada je u odronu zemlje u selu Zabrega poginuo Stojanov sin Jovica. Stojan je, kažu, posle toga više puta pretio Draganu da će ga ubiti i osvetiti sina, jer mu je zamerao što nije obezbedio gradilište.

PRESUDE

Dragan je za Jovičinu pogibiju bio osuđen samo uslovno, što je dodatno razljutilo nesrećnog oca. Stojan je ranije, zbog automaske puške koja je kod njega nađena, bio osuđen na šst mesecizatvora, koje je odlažeo u Padinskoj Skeli.

TPKNEWS/M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker