AKCIJA U VELIKOM GRADIŠTU: Sutra se biraju najlepše bašte i terase

U okviru 15. Pasuljijade, koja će se ove godine održati 14. avgusta, izabraće se najlepša bašta i balkon grada. Ova akcija je sastavni deo akcije uređenja grada.

Foto: TOVG

Komisija će obići cvetna dvorišta građana naše opštine, ocenjivaće angažovanje na uređenju bašti i balkona, zelenila i cvetnih sadnica. Sva dvorišta biće fotografisana, a fotografije će biti izložene u gradskom parku na velikim panoima, a najuspešniji će biti javno pohvaljeni i nagrađeni simboličnim poklonima.

U ovu aktivnost, svake godine uključuje se sve veći broj građana, koji se motivišu ne samo na uređenje svojih dvorišta, već i na sređivanje malih zelenih površina u okviru svojih zgrada i malih skverova koji od neuglednih ćoškova postaju prave male zelene oaze.

Neki od građana tokom godina toliko su uredili svoja dvorišta, da na glavnoj prilaznoj ulici na Srebrnom jezeru u naselju Beli Bagrem, ispred vikendica imamo postoje pejzažno uređene celine, sa mnogo cveća i zelenila, malim fontanama i drvenim mostićima.

Ovako uređena dvorišta, često se nalaze na razglednicama, ali sve češće motivišu i mladence da dolaze ovde i slikaju se u cveću nakon venčanja.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker