HOROR U SMEDEREVU: Pomahnitali staford 30 puta ugrizao dečaka (15) u školskom dvorištu! (FOTO)

Petnaestogodišnjeg Nikolu B. u dvorištu OŠ „Branko Radičević“ u Smederevu u nedelju veče meštani su spasavali od pomahnitalog staforda koji ga je izujedao čak trideset puta.

Foto: RAS Srbija

– Sve je počelo tako što je staford napao drugog psa, dok je moj brat je sa još dvojicom drugara šetao školskim dvorištem. U jednom momentu je krenuo ka njima, brat ga je gurnuo i onda je ovaj nasrnuo na njega. Ujeo ga je, ja mislim, tridesetak puta, pa čak i dok je bežao od njega. Kaže da je i ogradu preskočio, ali ga je ovaj stigao i ujedao. Kada ga je uhvatio za jaknu, brat ju je skinuo, ali je on nastavio da ga grize – priča Miljan, stariji brat izujedanog mladića.

Jedan od momaka je pobegao, drugi je pokušao da pomogne napadnutom drugaru, ali bi se životinja iznova i iznova ustremila na njih. Ko zna koliko bi sve trajalo da u pomoć nisu preskočila dva čoveka iz komšiluka školskog dvorišta.

Brat izujedanog mladića je u momentu napada bio kod kuće, sa bakom koja brine o njima dok su im roditelji na radu u Italiji. Kada su saznali šta se desilo, roditelji su odlučili da dođu, stižu najverovatnije sutra, kada bi i mladić trebalo da bude pušten iz bolnice.

Foto: RAS Srbija

– Srećom, nema preloma, ali su ujedi brojni. Teško je utvrditi koliko ih tačno ima, po nogama, rukama i gluteusu. Dečko se oporavlja, uskoro bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje – kažu na Odeljenju ortopedije smederevske bolnice gde mladić leži.

– Čuo sam da je pas uhvaćen kasnije te večeri, po opisu, pošto se bavim pomalo kinologijom, to je američki staford ili pit bul terijer. Ići ćemo da ga prepoznamo u azilu, pošto čujem da nije čipovan. U međuvremenu je, tako su mi rekli, preklao još dva psa, napao još nekoliko ljudi i ujeo jednu devojku. Uhvatili su ga dva sata posle napada – kaže brat napadnutog momka.

TPKNEWS/Blic/M.Đ

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker