DRAMATIČNO NA KOSOVU: Hitan sastanak Vučića i ministra odbrane, nakon toga ide u kasarnu u Raškoj!

Nakon što je sastanak delegacija Beograda i Prištine sinoć u Briselu, u potpunosti propao, premijer Aleksandar Vučić sastaće se danas po podne u Raškoj sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Foto: Fonet

Nakon što je sastanak delegacija Beograda i Prištine sinoć u Briselu, u potpunosti propao, premijer Aleksandar Vučić je hitno pozvao na sastanak Ministra odbrane, Zorana Đorđevića, nakon čega će se danas po podne u Raškoj sastati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Hitan sastanak, u kasarni Stefan Nemanja, u 17. 00 sati, usledio je posle druge runde dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, sinoć u Briselu.

Šta se događalo u Briselu nije poznato, ali je Nemački radio Dojče vele u emisiji na albanskom jeziku jutros preneo, pozivajući se na neimenovane izvore, da je sastanak delegacija Beograda i Prištine, sinoć u Briselu, “u potpunosti propao”.

Na srpskoj strani, prema saznanjima Tanjuga, rastu strahovanja da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na severu Kosova.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da danas po podne putuje u Rašku kako bi obezbedio i sačuvao mir.

On je naveo da ne može da komentariše navode Dojče Velea na albanskom jeziku, jer “Albanci vole tek tako da govore o nekim stvarima”.

“Mi nismo išli ni da se prepiremo ni svađamo, imali smo veoma konstruktivni odnos, prihvatali predloge EU, a više ne smem da govorim o tome, jer bih prekršio dogovor. Mi dajemo sve od sebe da se tenzije spuste i da sačuvamo mir, to je razlog zasšto idem u Rašku, jer su naši gradonačelnici zabrinuti, da ih smirim.. Zabrinut sam i ja, ali ne zavisi sve od nas. Sve ćemo učiniti da mir sačuvamo”, uverava premijer.

Vučić je potvrdio da se jutros sastao sa nemačkim ambasadorom Akselom Ditmanom.

“Predsednik Tomislav Nikolić se sastao sa nekim drugim, ne mogu da govorim o detaljima razgovora”, kratko je poručio on.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker