USPEŠAN NASTUP: „Dunavska lira“ na Kolarcu

Na Međunarodnom festivalu horova, grupa pevača i orkestara „Raspevani dživdžani”, koji se održava u Kolarčevoj zadužbini pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Gradskog sekreterijata za kulturu, nastupio je i Dečiji hor „Dunavska lira” iz Kostolca, pod vođstvom Marije Mitić.

Dečiji hor „Dunavska lira“

Hor je izveo tri numere, koje su prisutnima približile raznolikost i bogatstvo melodija sa evropskog, afričkog i severnoameričkog kontinenta.

„Kolarčeva zadužbina je mesto gde nastupaju najveća imena današnjice i nama je pripalala velika čast da tu predstavimo i deo našeg repertoara. Ovim nastupom je napravljen istorijski korak i za samu „Dunavsku liru” i za grad Kostolac. Ovo su deca za ponos koja vredno vežbaju i mogu da nastupe na svakoj bini i pokažu sav entuzijazam i ljubav koju imaju prema muzici“, rekla je Marija Mitić, rukovodilac hora “Dunavska lira”.

Ona je istakla da „Dunavska lira” funkcioniše sa više nego skromnim finansijskim sredstvima, ali da ipak uspeva da održi kontinuitet svog rada, što nije ni najmanje lako, ali deca to zaista zaslužuju.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker