ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Pritvor do 30 dana za rukovodioce PD“RIO“

Na osnovu predloga Višeg javnog tužilaštva iz Požarevca podnetog 11.10.2017. godine Viši sud u Požarevcu je odredio pritvor do 30 dana prema F.R (35) iz Požarevca i M.Ž (34) iz Kostolaca, kako ne bi uticali na svedoke.

Ujedno pokrenuta je istraga  protiv F.R, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Zloupotreba položaja odgovornog lica iz čl. 234 stav 3. u vezi čl. 61. KZ i M.Ž.  zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Zloupotreba ovlašćenja u privredi iz čl. 238 stav 1. tačka 4. KZ.

– Osumnjiučeni F.R. se sumnjiči da je kao odgovorno lice P.D. „Rio“ Kostolac, iskorišćavanjem svog položaja i prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, pribavio za sebe i druga fizička i pravna lica protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 1.500.000,00 dinara, dok se M.Ž. sumnjiči da je kao preduzetnik – vlasnik Agencije za konsalting, grubo povredio ovlašćenje u privredi na koji način je za svoju Agenciju pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.000.000,00 dinara – navodi se u saopštenju požarevačkog Višeg tužilaštva.

Uprava kriminalističke policije – SBPOK je ovom tužilaštvu u redovnom postupku podnela krivične prijave i protiv S.M. (34) iz Požarevca, G.M. (45) iz Smedereva i M.S. (33) iz Požarevca, zbog osnova sumnje da su izvršili po jedno krivično delo Falsifikovanja službene isprave iz člana 357. stav 1. KZ.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker