POD STROGOM KONTROLOM: Božićni vašari u Beču se ipak održavaju, ali samo za vakcinisane

Božićni vašari u Beču će biti organizovani sredinom novembra kao i do sada, jer je epidemiološka situacija u glavnom gradu Austrije stabilna.

Foto: Wien Tourismus/Christian Stemper

Tokom trajanja vašara važiće 2,5G pravilo za posetioce što podrazumeva da je osoba vakcinisana, da je preležala virus ili da poseduje negativan PCR test. Osim toga će se sprovoditi kontrole na ulazu u vašare.

Gradski zvaničnici aktuelno rade na razradi jednoobraznog koncepta prevencije širenja virusa sa organizatorima vašara. Zbog različite strukture vašara kontrole na ulazu će biti sprovođene na različite načine.

Moguće su kontrole na gastronomskim štandovima u vidu barijera ili narukvica za konzumaciju, posebno ograđen prostor za konzumaciju koji će obuhvatati sve gastronomske štandove, ograđivanje celokupnog vašarskog prostora sa odgovarajućom kontrolom na ulazu ili izdavanje narukvica za konzumaciju i kupovinu. Prolaznici neće morati da imaju narukvice.

Trenutno neće biti neophode dodatne mere predostrožnosti kao što je 2G pravilo (vakcinacija ili ozdravljenje) ili nošenje maski, ali to se može izmeniti u zavisnosti od epidemiološke situacije.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker