BRAVO ZA GRADIŠTE: Rekordan broj građana obeležio Dan izazova (FOTO/VIDEO)

Ovaj najmasovniji događaj fizičke kulture u svetu, koji se održava svake godine i u svim državama članicama TAFISA-e, animirao je iznenađujuće veliki broj učesnika. Čak 681.378 građana Srbije – doprineo je ovoj rekreativno sportskoj manifestaciji.

Foto: Screenshot

“Uz podršku Ministartsva omladine i sporta Srbije i Sportskog saveza Srbije, Dan Izazova je uspešno realizovan u 102 opštine i grada naše zemlje. Odziv i aktivnost građana bili su iznad očekivanja, pa možemo konstatovati da je pobedila masovnost u sportu koja je neophodna za zdravlje nacije”, izjavio je predsednik Asocijacije sporta za sve Srbije Velizar Đerić.

Foto: SSOVG

Jednodnevna sportsko-rekreativna manifestacija “Dan izazova” održana je 31. maja 2017. godine i na teritoriji opštine Veliko Gradište, i centralni program realizovan je na pomoćnom terenu Fudbalskog kluba “VGSK”, a ukupan broj od više od 1000 rekreativaca pokazuje da je manifestacija u potpunosti uspela. Program vežbanja je bio organizovan u obdaništima, školama, sportskim centrima, klubovima.

Foto: SSOVG

Dan izazova je zamišljen kao dan rekreacije, sporta, igre, takmičenja i vežbanja radi promovisanja aktivnog i zdravog načina života. Veliko Gradište prvi put je organizovalo ovu manifestaciju, i organizaciju ove prelepe manifestacije je odradio Sportski savez opštine Veliko Gradište. Grad partner sa kojim se upoređivao procenat učešća je bio grad Zvečan.

Foto: SSOVG

Opštine i gradovi Irig, Užice, Palilula, Niš i Beograd, su i ove godine bili najuspešniji u svojim kategorijama u Srbiji i oni će predstavljati našu zemlju u međunarodnoj konkurenciji 2018. godine.

Foto: SSOVG

“Ceo projekat na planetarnom nivou kooridnira Međunarodna Asocijacija Sporta za sve TAFISA i u njega se uključi više od 60 država sveta sa preko 70 miliona građana, čijem broju je i Srbija dala svoj značajan doprinos”, konstatovao je Velizar Đerić.

Foto: SSOVG

“Programi Dana Izazova, kao događaja u funkciji promocije zdravog načina života, rezultirali su da broj registrovanih učesnika bude veći od 680.000 građana Srbije svih kategorija među kojima su posebnu zainteresovanost iskazali mladi, a pre svega učenici osnovnih i srednjih škola”, izjavio je Jezdimir Marsenić, generalni sekretar Asocijacije Sporta za sve Srbije.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker