ZLOČIN U TRSTU: Počinje suđenje za ubistvo Slavice Kostić iz Kučeva

Dragoslav Kostić (62) iz Kučeva u sredu izlazi pred pravosuđe Trsta, zbog ubistva bivše supruge Slavice Kostić (38), takođe iz Kučeva.

On će pred sudom odgovarati za zločin izvršen u noći između 24. i 25. aprila, u kući u Trstu čiji je jedan deo poklonio Slavici. Ona je u ovoj kući boravila kad je povremeno dolazila, kako bi preko jedne agencije brinula o starijim ljudima. U toj kući njih dvoje su zajedno živeli od 2000. do 2014. godine, kada su se razveli.

Posle razvoda braka Dragoslav je od nje tražio nazad svoju kuću, našta Slavica nije pristala, pa je on tužio. 15. aprila, 2016 godine, sud u Trstu doneo je presudu u korist Dragoslava Kostića, i kuća je vraćena prvobitnom vlasniku Dragoslavu. Takođe sud je doneo i odluku da Slavica mora da plati sve sudske troškove u iznosu od 7.000 eura, koje ona nije htela da plati.

Kuća u Trstu

Dragoslav je odlučio da donira jedino dobro što ima u Trstu Slavicinoj deci i njenom bratu, koji će u narednim mesecima da odluče da li će prodati kuću ili je zadržati. Iz prethodnog braka Slavica ima sina i ćerku, koji žive u Kučevu, a Dragoslav dva sina i ćerku koji su u Italiji.

Slavica je 24. aprila krenula iz Kučeva na tromesečni rad u Trst, ali se od tada nije javljala sinu Nikoli (22), ćerki Neveni (18) i nevenčanom suprugu Velji Tomiću (48), koji su prijavili njen nestanak.

Ubijena Slavica Kostić

Međutim, istragom je utvrđeno da je Dragoslav, koji godinama radi u Trstu, odmah iz Kučeva pošao za njom i ubio je nožem već sledećeg dana. Motiv zločina bila je ljubomora, jer nije mogao da podnese to što ga je ostavila. Posle zločina vratio se svojim autom u Kučevo i onda ga zapalio, kao i pasoš u njemu, misleći da tako neće biti otkriveno da je odlazio iz zemlje. Međutim, nadzorne kamere su ga snimile na granici, pa je uhapšen posle odlaska u Italiju, 22. maja. On je policiji priznao šta je uradio i odveo ih do mesta na brdu kod Trsta, koje se nalazi na teritoriji Slovenije, gde je ostavio Slavičino telo, ali bez odeće.

Ubica Dragoslav Kostić

Dok je bio u Kučevu, on je medijima rekao da nema veze sa nestankom Slavice i da ga njen nevenčani suprug Velja i majka Milada lažno optužuju. Njih dvoje su za medije rekli da je Dragoslav i ranije pretio Slavici da će je ubiti, pa su nakon njenog nestanka odmah znali ko je krivac. On je u Kučevu živeo sam, u kući na sprat na periferiji grada. Sa Slavicom nije imao decu, a iz prethodna dva braka ima ćerku i dva sina.

U Kučevu se nakon zločina pričalo da razlog njegove kobne svađe sa Slavicom nije bila samo ljubomora, već i kuća u Trstu.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker