KORONAVIRUS DRMA I AUSTRIJU: Broj zaraženih raste, najviše na udaru Beč i Donja Austrija

Broj ljudi inficiranih korona virusom u Austriji neprestano, iako umereno, raste i dostigao je jutros u 8:00 sati, 99 dokazanih slučajeva.

Screenshot/Krone.at

Većina obolelih registrovana je u pokrajinama Beč i Donja Austrija, sa 63, osoba koje su pozitivno testirane na SARS-CoV-2.

Zbog sumnje u infekciju kod đaka, odnosno nastavnika, u Beču su privremeno zatvorene i neke škole, među kojima i jedna međunarodna – Francuska škola, koja je saopštila da će biti zatvorena do 20. marta, pošto su testovi na korona virus bili pozitivni kod jednog đaka.

U svih devet austrijskih pokrajina, ima prijavljenih slučaja infekcije korona virusom.

ZBOG NEDOSTATKA MASKI OTKAZUJU SE PLANIRANE OPERACIJE

Zbog širenja korona virusa zaštitne maske su postale deficitarna roba, a pošto ih sada nema dovoljno ni za rad medicinskog osoblja, u Austriji je došlo do prvih otkazivanja operacija.

Nakon što su nemačke zdravstvene vlasti centralno skladište maski za više evropskih zemalja u Juhenu preuzele za sopstvene potrebe, bolnice koje rade u sastavu austrijske AUVA morale su da promene raspored operacija.

U Gracu se može, trenutno, obaviti tek svaka druga planirana operacija.

U pismu pacijentima, AUVA navodi da je zbog globalnog širenja korona virusa i s njim povezanog globalnog nedostatka maski, sterilnih rukavica, sredstva za dezinfekciju, kao i sličnog materijala, doneta odluka o pomeranju planiranih operacija.

Pogođenim pacijentima, kako je najavljeno, biće dat novi termin za njihovu operaciju. Navodi se i da nema razloga za paniku, jer se hitno potrebne operacije i dalje sprovode, samo unapred planirane su vezane sada sa dužim čekanjem.

Da bi se prevazišao problem sa zaštitnim maskama, analizira se da li se maske iz vojske, iz doba ptičijeg gripe, mogu brzo i bez birokratskih prepreka prebace u bolnice.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker