PETROVAC NA MLAVI, LEGLO KORUPCIJE I KRIMINALA: Policajci lažnim svedočenjem pokušaće da daju alibi Belivukovom teči?!

Prostitucija, droga, reketiranja, nameštanje sudskih procesa…svakodnevnica je u Petrovcu na Mlavi. Preko sudskih, policijskih i opštinskih službenika, gastarbajterskog novca, bolesnom željom za novcem i sticanjem moći isplelo se kriminalno klupko koje je nemoguće razmrsiti.

Policajci lažni svedoci – Dalibor Radosavljević-Dača i Ivan Čekrlic-Čekrla/Foto: Privatna arhiva

U jednom takvom sudskom postupku gde su Belivukovi batinaši pretukli Ninoslava i Cvijetu Petrović i njihovog komšiju Nikolić Gorana umešale se određene osobe iz policije koje su trgovinom uticaja uz zloupotrebu službenog položaja uticale na dvojicu policajaca da lažno svedoče na sudu.

Već tri godine se vodi sudski postupak 68 kbr80/18 pred Opštinskim sudom u Petrovcu na Mlavi protiv Nijaza Ibrahimovića, teče Velje Nevolje. Naravno, Veljinog teču zastupa njegov dugogodišnji prijatelj petrovački advokat sa kupljenom diplomom Pero Nedinić. S obzirom da optuženi uporno izbegava da prisustvuje suđenjima, sud je naložio njegovo privođenje.

Međutim, u međuvremenu kao svedoke optuženom belivukovom teči batinašu, predložena su dvojica policajaca kao svedoci – Dalibor Radosavljević-Dača i Ivan Čekrlic-Čekrla. Sudija koji vodi ovaj postupak Slađana Filipović, na nekoliko ročišta nije htela da ih sasluša, ne zato što su bili prisutni već zato što zna da treba lažno da svedoče.

Inače, sudija Filipović je dobro poznata u Petrovcu na Mlavi po suđenjima na kojima su dozvoljeni lažni svedoci i lažna svedočenja. Advokat oštećenih je već prineo primedbu na njen rad i samovolju u vođenju sudskog postupka.

Policajci Dalibor Radosavljević-Dača i Ivan Čekrlic-Čekrla imaju zadatak da njihovim svedočenjem daju lažni alibi Belivukovom teči batinašu. I jedan i drugi policajac su dobro poznati široj javnosti u Petrovcu na Mlavi i okolini zbog kocke, dugova, preprodaje drva za ogrev, kafanskih tuča, zloupotrebu uniforme i uzimanju mita za saobraćajne prekršaje….

Kako saznaje TPKNEWS od pojedinih meštana iz Petrovca na Mlavi, dotični policajci redovno su viđani u društvu diskriminisanih osoba. Koliko se dugo poznaju Belivukovi batinaši i ova dva policajca, da li je još neko umešan i ko ih je i zašto podmitio, za sada je nepoznato.

Da li će ova pitanja na glavnom pretresu da postavi i advokat oštećenih ostaje da saznamo. Inače, glavni pretres je zakazan za 21. septembar u 11:30 časova u sudnici broj 14 u Petrovcu na Mlavi kod sudije Slađane Filipović.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker