ZEMLJA POSTAJE LOGOR: Austrijski parlament produžio lokdaun za nevakcinisane do daljeg

Austrijski parlament produžio je lokdaun za nevakcinisane, za daljih deset dana, do 10. januara. Austrijski parlament ograničenje slobode kretanja može donositi samo na deset dana, pa je odluka o lokdaunu za nevakcinisane već drugi put produžen i nema nagoveštaja kada bi mogao biti prekinut.

Foto: Ronald Zak/AP

Lokdaun je stavljen van snage samo 31. decembra i 1. januara, kako bi se omogućilo svim građanima da u privatnom okruženju, uz ograničen broj ljudi, do deset, proslave novu godinu.

Međutim, već od 2. januara nevakcinisani mogu svoj dom napuštati samo ako idu u kupovinu svakodnevnih potrepština, na posao, kod lekara, ili radi šetnje, ali bez prisustva osoba iz drugih domaćinstava.

Novina u odluci koju je usvojio parlament je da od 3. januara prestaju da važe sertifikati o vakcinaciji lica koja su primila samo jednu dozu vakcine “Džonson i Džonson”.

Ministar zdravlja Volfgang Mikštajn ističe da su ove mere neophodne kako bi se sprečilo brzo širenje omikron soja i time preopterećenje zdravstvenog sistema i kritične infrastrukture.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker