NAPREDNJACI U STRAHU: Odložena promocija knjige Miodraga Majića jednog od osnivača “ProGlasa”

Ovo je savremeno društvo i demokratsko i nadamo se da se ne vraćamo u devedesete kada su bile zabranjivane razne promocije i manifestacije.

Miodrag Majić/Foto: Z. L.

Kako saznajemo, promocija knjige Miodraga Majića je bila zakazano još pre mesec dana za 8. decembar, ali direktorka požarevačkog Centra za kulturu, Galina Perić je ovih dana pozvala organizatore i otkazala termin.

S obzirom da je direktorka odbila da da odgovor na naše pitanje, zbog šire javnosti, molimo direktorku Galinu Perić, da nam odgovori, po čijoj direktivi je otkazala salu za promociju knjige Miodraga Majića jednog od osnivača “ProGlasa”?

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

7 Komentari

  1. U Golupcu je takodje predsednik Opštine zabranio promociju knjige mladog golubačkog pisca. Promocija je ipak održana u jednom restoranu. Odziv ljubitelja knjiga je bio odličan. Tako da verujem da će i za promociju knjige gospodina Majića požarevljani naći mesto.

      1. Milice, ja u Srbiju dolazim jednom godišnje. Tako je već punih 36 godina. Znam još jedino svoju generaciju, koja je uveliko zašla u šestu deceniju života. Stariji su pomrli, a mladi nisu bili ni rođeni, kada sam krajem osamdesetih godina, otišao u Austriju. Tog mladog pisca stvarno ne znam. Možda mu znam roditelje, ako su iz Golupca ili okolnih sela. Pozdrav za tebe!

  2. Knjiga se zove Kljun u oku Nikole Boleslavskog tj. ako se ne varam Nikole Ćirkovića sina Bata Ćire i Milice. Ako si generacija koja gazi šestu deceniju verovatno ih znaš. Pozdrav od Milice Novi BG.

    1. Kako da ih ne znam. Bata Ćira je bio potpredsednik mesnog odbora Demokratske stranke, a onda je naprasno preko noći, sa svojim odbornicima pružio podršku Mijoviću. Tako je smenjen dotadašnji predsednik Opštine, Zoran Pajkić, veoma staložen, kulturan i pošten čovek. Nešto kasnije, Mijović je otkačio Batu. Čujem da je posle godina zajedničke saradnje, Mijović otkačio i Batinog rođaka, Ćiru Kostura iz Golupca. Golubac je obična selendra, kasaba gde se tačno zna ko koliko vredi, a posebno ko ništa ne vredi. Mnogo tu treba da se menja, ali tek kada padne sultan sa prestola. To se nažalost neće dogoditi 17. decembra i ne treba čovek biti mnogo pametan, da bi zaključio zašto.

  3. Ako budemo glasali po savesti i zdravog razuma zbacićemo narko mafiju sa vlasti. A što se tiče Golupca za jad i bedu su odgovorni sami stanovnici koji su postali ljudi bez kičme, hrabrosti i obraza. Dozvolili su da ih Mijović gazi, ucenjuje i pljačka. Ne treba ih žaliti jer su jedino dostojni prezira. Pozdrav dijaspori i glasajte 17.12 za jednu normalnu Srbiju gde će se poštovati Ustav, privatna svojina, diplome časno stečene a ne kupljene, policija bez kriminalca u njoj, sudstvo bez potkupljivih sudija…

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker