KATANAC NA VRATA: Zbog nagomilanih finansijskih problema vlast u Kučevu zadužuje se novih 20 miliona dinara!

Zbog nagomilanih finansijskih problema koji su unazad nekoliko meseci sve vidljiviji u funkcionisanju opštine, lokalna vlast u Kučevu koju predvodi Srpska napredna stranka odlučila je da kreditno zaduži kučevljane sa novih 20 miliona dinara.

Foto: I.M.S.

Prošle nedelje zasedao je lokalni parlament u Kučevu, treći put u ovom sazivu i doneo odluku o novom zaduženju opštine dugoročnim kreditom koji će biti uzet kod Poštanske štedionice A.D. Beograd a biće otplaćivan iz opštinskog budžeta. Kako je odbornicima objasnio predsednik Opštine Kučevo Nenad Mikić, kredit će se koristiti za finansiranje novog asfaltiranja, rekonstrukciju putne infrastrukture i trotoara na teritoriji opštine Kučevo. Kao i uvek do sada nisu navedeni iznosi zaduženja za svaki projekat pojedinačno što dovodi do sumnje u stvarne namere zaduživanja.

„Zli jezici“ u varoši pored Peka tvrde da se opština kreditno zadužuje, ne zbog razvoja opštine, nego zbog tekuće likvidnosti odnosno da ne bi stavili katanac na vrata.

Danima već gradom kruže glasine da nema novca za isplatu potraživanja budžetskih korisnika i svih ostalih kojima opština Kučevo duguje novac po bilo kom osnovu čak se za zaposlene ne uplaćuju ni doprinosi za penzijsko-invalidsko osiguranje od jula prošle godine. Dodatni trošak dolazi oko organizacije manifestacije „Homoljski motivi“ gde će se po starom oprobanom običaju lokalni šerifi ugrađivati u cene ugostiteljskih usluga i nastupa naprednjačkih estradnih zvezda.

Kredit je nužno zlo, opštinska vlast ne čini dobru uslugu građanima koje zadužuje milionskim iznosima a podsetimo se da je prošle godine opština već zadužena dugoročnim kteditom od 25 miliona dinara koji se još uvek otplaćuje. Očigledno da se radi o najgoroj vlasti u istoriji Kučeva koja je u proteklom periodu totalno osiromašila budžet, sve rasprodala i koncesiono sve izdala privatnicima.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Biće “masno”,idu “Homoljski motivi”.Po meni ste pljuvali da sam potpisivao uvećane fakture za ručkove u hotelu i pevače.I da jesam,nisam zadužio OPŠTINU za 45.000.000.Baš me zanima a saznaću koliko će da budu uvećane fakture za ručkove u hotelu i pevače.U svakom slučaju Mikić mora sve da potpiše jer ga je šef Perišić postavio na mesto predsednika opštine.A i ako stave katanac na vrata,nije strašno,tu je Novica Janošević da ga barosom razvali.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker