MONSTRUM PRESELJEN U ZATVOR: Ubica male Anđeline (3) prebačen u “Zabelu”

Vladica Rajković (28) iz Zaječara poslat na izdržavanje kazne. Smešten na prijemno odeljenje, gde će biti do 30 dana.

Policija vodi Vladicu Rajkovića / Foto: Suzana Božinović

Vladica Rajković (28) iz sela Vratarnica kod Zaječara, koji je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog silovanja i ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović i ubistva Dragane Stanković (47), prebačen je u požarevački zatvor “Zabela”, gde će izdržavati kaznu.

Kako saznajemo, smešten je na prijemno odeljenje i tu će biti do mesec dana, nakon čega će biti raspoređen na jedno od tamošnjih odeljenja. Prema infromacijama koje smo dobili, ćeliju deli sa još jednim osuđenikom.

– Ubica je maricom prebačen u Požarevac. Nije progovorio ni reč dok su ga izvodili iz pritvora. Poslušno je ispružio ruke da mu stave lisice i ćutke presedeo put do Zabele. Trenutno je u ćeliji sa jednim cimerom. Verovatno će i kasnije biti sa jednim cimerom jer bi u grupnoj sobi mogao biti na meti drugih zatvorenika, zbog zločina koji je počinio. U zatvoru se odmah pročulo da je stigao i to je izazvalo gnev kod mnogih – navodi sagovornik iz Zabele.

Rajković je na maksimalnu zatvorsku kaznu osuđen jer je 9. jula prošle godine oteo malenu Anđelinu sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice, odveo je do šume udaljene oko 700 metara od prvih kuća i tu je u jarku silovao. Nakon toga, detetu je presudio udarcima kamenjem i rukama, tako da je telo devojčice bilo unakaženo. Posle zločina se presvukao, krvavu odeću oprao u Timoku i vratio se na rođendan. Meštani su nakon zločina pokušali da ga linčuju, ali ih je u tome sprečila policija, koja je u međuvremenu stigla.

Nakon što je uhapšen, Rajković je na saslušanju u Tužilaštvu pored ovog ubistva priznao i da je usmrtio Draganu Stanković, čiji je nestanak bio prijavljen 20. juna.

Psihijatar koji je sa njim obavio razgovor utvrdio je da je on u vreme zločina bio pripit, ali da je uprkos tome bio potpuno svestan šta čini.

Početkom meseca, Apelacioni sud u Nišu odbacio je žalbu odbrane, kojom je Rajković tražio da se ukine prvobitna odluka i da se naloži novo suđenje.

– Rajković se ne seća zločina jer je bio u stanju teškog pijanstva, a ne pripit kako je navedeno u dokazima – navodi se u žalbi.

TPKNEWS

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker