ZAŠTO NACIONALNI SAVET VLAHA ĆUTI? Počeo konačni obračun sa Vlasima i njihovo etničko čišćenje u Kučevu

Zlatan Zabukovec, direktor Centra za kulturu “Dragan Kecman” Kučevo, poslednjih meseci često je tema medija zbog načina na koji vodi ustanovu kulture u ovom malom gradu na Peku.

Zlatan Zabukovec i Nevenka Gordić Tašič/Foto: Privatna arhiva

Podsećamo da su tužilaštvo, policija, ministarstvo finansija i državna revizorska institucija, poslednjih meseci istraživali poslovanje ovog čoveka poznatog od ranije javnosti po finansijskim malverzacijama koje je počinio i zbog kojih je smenjen sa mesta direktora Javnog komunalnog preduzeća u Kučevu.

Nešto manje je poznato da je kao predsednik opštinske izborne komisije u više navrata učestvovao u “štelovanju” izborne volje građana tako što je pokrao lokalne izbore. Upućenijima je poznat po tome što se dve godine pravio mrtav a primao platu na funkciji direktora biblioteke u Kučevu koja za vreme mandata ove persone nije imala ni jednu programsku aktivnost, a prošlu i ovu godinu obeležile su brojne afere u kojima je Zabukovec glavni akter.

Prvo je ukinuo održavanje tradicionalnih manifestacija kao što su Homoljski motivi, Truba Mileta Matušića, Festival etno filma, koje se tri godine ne održavaju. Zatim je ukinuo sve programe te je od njegovog postavljenja bilo svega nekoliko programskih sadržaja slabo posećenih. Sledeće što je uradio raspustio je folklor koji je brojao preko sto članova a pare iskoristio da potkupi nekoliko odbornika koji su glasali za njegov izbor.

Međutim, veliki potres desio se kada je Centar za istraživačko novinarstvo došao do saznanja o nenamnenskom trošenju para po kome je Zabukovec nazakonito utrošio 24 miliona dinara u toku 2021. godine tako što je sačinio fiktivne ugovore i odbornicima, prijateljima i saradnicima obezbedio primanja od preko 40.000 dinara mesečno.

Upamćeno je da je njegova bliska saradnica i kažu više od toga Nevenka Gordić Tašič kupila stan u Beogradu kao i “bucka” Ana Gečević koja pored toga što radi javne nabavke za grad Beograd, nazakonito vodi javne nabavke za ovu ustanovu u Kučevu a zapravo izvlači novac građana od kojih su kupljene nekretnine u Beogradu.

Nakon pisanja Cins-a reagovalo je Ministarstvo finansija tražeći hitno smanjenje broja lica angažovanih po izmišljenim ugovorima što je Zlatanu Zabukovcu poslužilo kao prilika za svoj poslednji obračun sa Vlasima i njihovog čišćenja iz centra za kulturu.

Poznato je da je Zabukovec veliki protivnik postojanja vlaške etničke zajednice i svoju netrpeljivost prema Vlasima demonstrirao je tokom čitave “karijere”. Naređenje da smanji broj lica angažovanih po raznim osnovama iskoristio je da podeli otkaze svim pripadnicima etničke zajednice Vlaha koji su sarađivali sa ovom ustanovom.

Zlatan Zabukovec je ovaj šovinistički, rasistički, fašistički i nacistički gest pripremao dugo te je pre manje od godinu dana vratio sredstva Ministarstvu kulture informisanja Republike Srbije u iznosu od preko 1.000.000 dinara za programe i projekte koji su se bavili očuvanjem vlaške kulture i podsticanjem savremenog stvaralaštva Vlaha. Nakon toga otpustio je lice, angažovano po ugovoru, koje je bilo na funkciji predsednika udruženja građana koje se bavi afirmacijom vlaške kulture pa sve do poslednje serije otkaza kojim je uklonio sve pripadnike Vlaha iz ustanove.

Šovinizam, fašizam i nacizam se svuda kažnjavaju pa verujemo da neće ni ovde proći nekažnjeno. Dok sprovodi etničko čišćenje u Kučevu građani svedoče bahatosti koja se vidi u svakom potezu ovog nesrećnog direktora. Vlasi i Srbi vekovima žive zajedno, jedni sa drugima, u miru koji je sada narušen serijom poteza koje povlači Zlatan Zabukovec.

Dok se čeka reakcija tužilaštva i države pitanje je zašto o svemu ovome ćuti Nacionalni savet Vlaha!?

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

25 Komentari

  1. Nisu Zabukovac i doktor Ivan otpustali po nacionalnoj osnovi vec su otpustali sve sa sela. Samo dodjosi treba da zive

  2. Odbornici i ostali koji su bili zaposljeni kao aktivisti Sns za subotu u toku povorke na homoljskim motivima spremaju protest pred Hotelom. Bice veselo u subotu u Kucevu

  3. Okupljanje nezadovoljnî naprednjackih jurisnika je kod Doma kulture, gde je vecina dobijala platu, i protestna setnja ide ka Hotelu.

  4. U slucaju da se trazi krivicna odgovornost, Kecman je vec sebi obezbedio odlazak u jedan manastir u inostranstvu, daleko od organa gonjenja ostecene drzave Srbije

  5. Nisu ovi savim slučajno formirali vlast po nalogu “dođoša” u Kučevu, a uz ogromnu pomoć Novice Janoševića. Oni su zlo za naše građane i za Srbe i za Vlahe jer od kad ja pamtim, nikad nije bilo problema među nama. Ukoliko je ovo tačno a mislim da jeste, ukoliko nadležni organi ne reaguju na vreme i ne smene dotičnog Zabukovca, smatraćemo da i oni istom daju punu podršku.

    1. Obrukali je Rajcic doktore ovakvim rasipnickim kriminalnim rukovodjenjem. Mora da placa rekey nadredjenima u stranci da bi bio predsednika Koji svakog casa krsi zakon, ne razume Ili je zaglibio u kriminalu. Devojkin Stan mora da dodje na naplatu. Bruka se pred nepismenim Perisicem, izgubio je dostojanstvo. Motivi su mu oprostaj od funkcije

  6. Drago nam je da ve vidite i osuđujete vlast ali me čudi gde ste bili dok ste imali ugovore u Centru za nekulturu. Lepo je što ste shvatili da nikad gora vlast nije bila u Kučevu.

  7. Забуковец ће у пензији а где ћеш ти докторе? Очекивали смо много од тебе а ти си нас баш разочарао. Хтео си са мафијом, са њом ћеш и отићи у ружну прошлост. Смена са места председника општине ти не гине

  8. Prica se po Kucevu da su u Centar za kulturu Dragan Kecman pod ugovorom ostali samo oni koje su doveli Mikic i Perisic. Svi su zaposleni u zadnjih 20 meseci sa provizijom od 800 do 1000 evra po ugovoru. Mnogi od njih jos nisu povratili ulozene pare. Stari radnici su najureni. Ako je sve to tacno neko bi trebalo da odgovara zbog toga

  9. Ako sam dobro razumeo u subotu za motive se okupljaomo na platou Veljko Dugosevic i organizovano sa pistaljkama i transparentima idemo da zvizdimo ispred hotela Rudnik gde ce doktor Rajcic i Mikic da krkaju do besvesti?

  10. Poznato je svima Kako SE Rajcic oduzio coveku kod koga je stanovao dok je studirso, inace Taj je bio prijatelj pokojnog mu oca. Pravi otkaz Koji je Rajcic potpisao bio je otkaz tom coveku kod koga je stanovao kao student. Moral Costa nula, kopira svog sadasnjeg ucitelja Perisica. Bruka zivi doceka Ali posrnuli doktore to ne zna. Slaba mu je uteha alkohol I mlade devojke, pa nece moci svakoj da kupi Stan.

  11. Jedino koga je Janosevic zastitio ja njegova devojke Dusica. Ostale? Nikog. Ne postoji odbor sa ovoliko afera u Srbiji kao odbor SNS u Kucevo. On proizvodi afere, spletke, podmetanja, lazne fb profile, to je njegov done rada. Da zastiti nejake Vlase pred naletom cistki od strane Zabukoveca Miloradovica, Rajicicanema ni volju ni autoritet. Covek koga je lakoverni Milekic izmislio dosao je zrelo dogs zivota Bez ijednog prijatelja. Ko da veruje coveku Koji je komsiji oteo zenu I ostavio dva Sina , njega Vlasi ne zanimaju her bi ustao u njihovih zastitu

  12. Isto proveriti da li je na spisku i izvesni “Zelja” sa kojim je Janošević pretio neposlušnim odbornicima da će biti gepekovani, ukoliko ne glasaju kako on kaže. To je veoma pouzdana informacija. Izjemte demokratiji?

  13. Doktore. sto se ovi tvoji stide tebe i ostavili te samog juce na Litiji. Da ti ne bese smederevac i sveti otac Kecman niko iz Opstine da te udostoji drustva i podrske. Plase se narodne reakcije pa nasli neki neodlozan posao bas u vreme litije. Ne vidis ti to jer ti je pamet pomucena u Ponore i Laznici, drzi se ti mladih devojaka i smanji rakiju. Sutra se spremaju da te napiju na svecanom rucku da ne mozes da izadjes pijan na binu, ali tu je zamenik i buduci predsednik. Budi pametan da ne pijes, kad nisi pozvao nikog u goste od tvojih. Ni na Litiji te kolege doktori nisu podrzali, nema nikog od lekara da pokaze lojalnost i bude uz tebe- Sam si doktore, samo te karatista drzi prikljestenog. Pamet je skupa i ne moze da se kupi.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker