ZA SITNE DILERE NEMA MILOSTI: Petrovčani dobili 7 godina robije zbog 100 grama trave!

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu kojom je Andrijan Mitić (32) iz Petrovca na Mlavi osuđen na 4 godine i 3 meseca zatvora, a Zlatan Nikolić (25) na 3 godine, zbog dilovanja marihuane.

Ilustracija

Robert Vujčić iz Kruševca osuđen je na dve godine, na osnovu sporazuma u priznavanju krivice sa Višim tužilaštvom u Požarevcu jer je razotkrio ovu dvojicu, kao I lice od koga je nabavio marihuanu. Lice od koga je obavio ovu nabavku, u međuvremenu je preminulo, pa je protiv njega postupak obustavljen.

Krivično delo za koje su donete navedene presude, desilo se 26. marta 2019. godine, kada je Andrijan telefonom zvao Roberta i dogovorio kupovinu oko 100 grama marihuane za 8.000 dinara i plaćanje taksi prevoza.

Kasnije je Zlatan otišao u Kruševac da preuzme „robu“, ali pri povratku ga je policija u Petrovcu zaustavila i uhapsila sa 95,54 grama marihuane. Protiv Andrijana je podneta krivična prijava za planiranje kupovine i za posredovanje u preprodaji ove droge, a protiv Zlatana zbog prenošenja droge.

Andrijan je osuđen na 3 godine za posredovanje, ali je već imao presudu od ranije na 1 godinu i 8 meseci, pa mu je izrečena zbirna kazna od 4 godine i 3 meseca zatvora.

(Tpknews.com/M.V.)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker