INVESTICIJA VREDNA 10 MILIONA EVRA: Nemci žele da grade hotel na Srebrnom jezeru

Turističko naselje Beli Bagrem i područje Srebrnog jezera, u opštini Veliko Gradište, prema izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije koji je do 16. decembra bio na ravnom javnom uvidu, predviđeni su za gradnju novih turističkih sadržaja. Među zaintersovanima su i nemački investitori.

Srebrno jezezo/Foto: TPKNEWS

Prema planu, u ovom turističkom naselju u cilju poboljšanja tusitičke ponude, predviđena je izgradnja hotela, vikendica, sportskih i manjih ugostiteljskih objekata.

Zorica Sretenović iz preduzeća Urbanprojekt, glavni urbanista ovog PDR-a, za naš portal kaže da su glavni cilj izmena i dopuna pdr-a – bolja i kvalitenija rešenja za ovo područje, radi realizacije određenih projekata.

– Ovim planom ćemo otkloniti sve nedostatke koji je imao prethodni plan, a čija se realizacija odrazila nekvalitetno na prostor. Takođe, želimo da se stvori mogućnost da jedan deo područja u pojasu Srebrnog jezera bude predviđen za hotele visoke kategorije, kao i za vile. U okviru već izgrađenog prostora, tj. u popunjavanju započetih formi, moguća je izgradnja hotela niže kategorije, apartmana, odmarališta i restorana – kaže Zorica Sretenović.

Dodaje da je deo prostora opredeljen i za realizaciju projekta kampa i poboljšanja postojećeg akva parka, tako što bi dobio kvalitetnije sadržaje.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, kaže da u toj opštini imaju ambicije da razvijaju turizam, a da je ovaj plan osnov za dalji razvoj.

– Imamo ponudu nemačkog investitora koji hoće da gradi hotel na špicu ostrva, gde je marina. Vrednost investicije je oko 10 mil EUR. Tim projektom predviđena je gradnja hotela visoke kategorije, sa bazenima i mnogim drugim sadržajima. Dobili smo pismo namere investitora, sad čekamo da rešimo imovinsko-pravne odnose – kaže Milić za naš portal.

Kako ističe, Srebrno jezero je već prepoznatljivo na turističkoj mapi Srbije.

– To je simbol Braničevskog okruga. Imamo sve više gostiju iz inostranstva. Ove godine imali smo oko 130.000 noćenja, a godišnje kroz opštinu prođe 600.000-700.000 ljudi. U Velikom Gradištu, nalazi se 3.000 vikend kuća. U 2018. otvoreno je više od 100 novh apartmana, a ove godine zbog veće tražnje, gradi se još 100.

On dodaje da je u toku izrada projektne dokumentacije brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš (skretanje za Požarevac) do Golupca, što stvara preduslove za brži dolazak do Srebrnog jezera.

Podsetimo, jedan od planova opštinske uprave je i da Veliko Gradište dobije aerodrom i pistu za avione do 50 putnika

(Tpknews.com/eKapija)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker