ZAŠTO JE POŠTENI PREVARANT JOŠ UVEK NA SLOBODI? Nekad je vozio gastarbajtere u Beč, sada se specijalizovao za starije gospođe!

Petar Babić ili „Pera moler“ nekada kombi prevoznik, vozio je gastarbajtere u Beč i iz Beča, a sada je poznati investitor i specijalista za starije gospođe, narodski rečeno koje su izuzetno devizno situirane, a on lep rumen u licu od dizanja tegova i što bi neki navodno rekli poznati žigolo u Požarevcu i okolini.

Sazidana zgrada u Braničevskoj ulici/Foto: M.S.

On je i poznati požarevački investitor i jedan od prvih koji je zidao stambeni objekat nekoliko godina u Braničevskoj ulici. Ciglu po ciglu, crep po crep, gredu po gredu i napravio je zgradu kao Skadar na Bojani – pomoću štapa i kanapa i uz pomoć kuma Bobe koji se vodio kao fiktivni investitor, a da dinara nije video od prodaje stanova.

Postavlja se pitanje. Da li je novac od prodaje samo Petar Babić uzimao i najčešće u četiri oka bez svedoka?

Postoje navodno priče da je jedan stan prodavao dva puta i da su navodno pojedini kupci stanova imali probleme da uknjiže nekretnine i dobiju sve papire? Nemoguće, Pera je „pošten čovek“, jeste smrt za starije gospođe, ljubav je ljubav, ako ima neke materijalne koristi, ljubav bude još snažnija i lepša. Ko kaže da je on nepošten? Pera je mnogo „pošten čovek“ – reče jedan čovek. 

Inače, Pera Babić je čest gost u sudovima, verovatno zato što je pošten čovek, tuže ga raznorazni od gastarbajtera koji preklinju dan kad su ga upoznali pa do nekih ličnosti koji su nekad vedrili i oblačili u Požarevcu, a on pošten i prepošten ume da posvađa dva oka u glavi.

E sad, sudovi neki put imaju razumevanje za to njegovo poštenje, a neki put i nemaju. I sudovi nisu nekad što su bili, i sve se, gle čuda, završava na neki neverovatan način, oštećeni uvek izgube ili su još u postupku koji će unapred izgubiti.

Najlepše su tuđe pare, ali su veoma gorke kada treba da ih vratiš. Prevaranti se vešto služe raznim metodama da ih ne vrate. Većini ne uspeva, pa budu zakonski kažnjeni, a neki vešti prevaranti budu na slobodi koju koriste za dalje aktivnosti nelegalnog bogaćenja, zelenašenje i utaje poreza.

Zanimljiva je činjenica da pojedinci u ovom društvu pokušavaju da budu iznad zakona. Ipak, nadamo se da nadležni rade svoj posao kako treba jer ih plaćaju građani.

Niko nije iznad zakona, pa bez obzira koju funkciju obavljao. Poverenje u institucije mora da se vrati, jer ovakvi slučajevi u Evropi ne postoje, jer se poštuje zakon i institucije nisu korumpirane i rade svoj posao.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Nije on jedini, Zasto niko ne proveri poslovanje Arsica koji je zadnjih 5 godina podigao 5 neleganih useljenih zgrada i ni jedna nije zavrsena do kraja. Svi ga zovu sada nov Sljapa, Ceka se dan samo da propadne.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker