PROSLAVLJEN DAN OPŠTINE: Gradištanski naprednjaci nagradili zaslužne i lojane opozicione odbornike

Povodom Dana opštine Veliko Gradište tradicionalno su dodeljene nagrade zaslužnim pojedincima, udruženjima i institucijama.

Foto: Promo

Reč je o poveljama i diplomama koje su poseban vid javnog priznanja za postignute rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaralaštva od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine Veliko Gradište.

Ove godine opštinsku nagradu dobili su Slađan Stević iz Pečanice u oblasti poljoprivrede – voćarstva, Ivan Milošević, lojalni naprednjački opozicioni odbornik grupe građana iz Velikog Gradišta, u oblasti sporta, Mirjana Drobac iz Beograda u oblasti afirmacije opštine i Nenad Mihajlović lojalni naprednjački opozicioni odbornik SPO iz Velikog Gradišta, u oblasti obrazovanja i kulture. Diplomu dobili su i Vlastimir Simić iz Velikog Gradišta, u oblasti afirmacije opštine, Denis Serafinović iz Doljašnice u oblasti poljoprivrede – stočarstva, zatim Mesna zajednica Češljeva bara za afirmaciju naseljenog mesta, Dragan Savović iz Velikog Gradišta u oblasti humanitarnog rada, ugostiteljska radnja „Kod Tadića” iz Velikog Gradišta za razvoj privatnog preduzetništa i Anja Miletić iz Golupca, učenica generacije srednje škole „Miloje Vasić” Veliko Gradište.

Predsednik opštine Dragan Milić, opozicioni odbornik Ivan Milošević i predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac/Foto: Promo

Sa druge strane, iz opozicione grupe građana “Glas naroda” koja je ujedno i najbrojnija u opštini Veliko Gradište, ali, s obzirom da nije lojalna vladajućoj naprednjačkoj klasi, niko nije nagrađen.

Povelje povodom dana opštine pripašće Šumskom gazdinstvu „Severni Kučaj” Kučevo, Centru za obuku kopnene vojske Požarevac i Stalnoj konferenciji gradova i opština – Savezu gradova i opština Srbije iz Beograda.

Predsednik opštine Dragan Milić, opozicioni odbornik SPO Nenad Mihajlović i predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac/Foto: Promo

Fizičkim licima dobitnicima nagrade, što do sada u istoriji Velikog Gradišta nije davano odbornicima, biće isplaćeno i po 30.000 dinara. Uručenje je izvršeno danas 1. avgusta na svečanosti u SŠ „Miloje Vasić”. Priznanja dobitnicima uručili su predsednik opštine Dragan Milić i predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac.

Odluci o nagradama prethodio je javni poziv za dostavljanje predloga za priznanja. Pravo da predlažu kandidate imali su lokalni odbornici-koji su sami sebe predložili za dobitnike nagrada, članovi Opštinskog veća, organi, organizacije, mesne zajednice, udruženja građana, preduzeća, ustanove i najmanje deset građana svojim potpisima.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker