VLADA DONELA ODLUKU: Sada će fiskalne račune morati da izdaju i svi majstori!

Moleri, vodoinstalateri, električari, i ostali majstori neće više moći da naplaćuju svoje usluge, a da vam za to ne daju nikakav račun, niti objašnjenje zbog čega je cena usluge u visini u kojoj jeste.

Screenshot

Vlada Srbije nedavno je usvojila novi spisak delatnosti koje su oslobođenje izdavanja fiskalnih računa. Znatno je kraći nego pre, a na njemu se nalaze, recimo, advokati i taksisti. A od 1. janura 2022. fiskalne račune moraće, na primer, da izdaju raznorazni majstori poput već pomenutih molera, vodoinstaletara i električara, sajdžije, obućari, frizeri, kozmetičari, pa i fotografi i kinematografi…

Od prvog dana naredne godine fiskalizacija će se obavljati preko onlajn fiskalnih uređaja, a poreznici će u realnom vremenu moći da prate promet usluga i robe. Na stalnoj vezi sa poreznicima i dalje neće morati da budu prodavci na pijacama koji imaju zakupljenu tezgu na kojoj prodaju svoju robu, preduzeća koja građanima izdaju račune na osnovu potrošnje preko mernih instrumenata (koji nas snadbevaju grejanjem, gasom, obračunavaju telefon, utrošenu električnu energiju i vodu).

DELATNOSTI KOJE NE PODLEŽU FISKALIZACIJI:

– Taksi prevoz – Poštanke aktivnosti javnog servisa – Telekomunikacije – Pravni poslovi izuzev aktivnosti javnih beležnika i izvršitelja – Zdravstvene delatnosti – zdravstvene usluge koje se obezbeđuju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja – Delatnost verskih organizacija – Veterinarske delatnosti – Gradski i prigradski kopneni prevoz putnika – Obavezno socijalno osiguranje

DELATNOSTI KOJE PODLEŽU FISKALIZACIJI:

– Usluge preseljenja – Kockanje i klađenje – Sportske, zabavne i rekreativne delatnosti – Popravka elektronske i optičke opreme – Popravka električne opreme – Malterisanje – Ugradnja stolarije – Krovni radovi – Frizerski i kozmetički saloni – Pogrebne i srodne delatnosti – Održavanje i popravka nameštaja – Održavanje i popravka motornih vozila – Fotografske usluge – Popravka računara i periferne opreme – Popravka aparata za domaćistvo i kućne i baštenske opreme – Popravka ostalih ličnih predmeta i predmeta za domaćinstvo

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Pa vidite ovako kad vam pukne cev u kupatilu i ja imam slobodan dan i na vas hitan poziv kazem moze prvi slobodan termin vam je za sedam dana sta ce te uraditi .Cekati ili moliti da odmah dodjem.
    Onda krece trosak odlaska i dolaska na mesto rada pa kad ustanovi kvar odlaska i nabavke materijala pa ako mora da ostavi svoj posao da bi zavrsio rad ima li tu izgubljene dobiti. a neretko tu je i parkiranje i mnogi zavisni troskovi a na sve to nestasica majstora i ako mislite sve da oporezujete nema problema i onako ce krajnji korisnik odnosno primalac usluge sve da plati.
    U prevodu ljudi srednjih godina mogu dosta stvari i sami da urade ima dosta dobrih saveta na internetu ali oni nemocni ce sve ovo da plate, a oni najcesce i nemaju odakle da plate.
    Znate desilo mi se da sam hitno zvan zbog curenja vode koje je reseno jednostavnim dotezanjem u trajanju par minuta i to nisam mogao da naplatim ali sam platio parkiranje 40 dinara i gorivo 2l oko 300 dinara i izgubio sat i po u saobracaju.Za to vreme kod kuce me cekala dva radnika da montiraju vrata na garazi koje takodje placam po satu jer zaboga vama je hitno a ja nisam znao da ce taj dan biti nesto hitno,pa sam radio drugi posao,
    I sta sad nista eto humanost je bila na delu
    Sve u svemu ovakvim merama uvescete nas u neki vas zamisljeni red ali ce usluge biti bogami paprene a i majstora biti nece.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker