ZADAVIO MAJKU PA PODMETNUO POŽAR: Počelo suđenje Saši Nikoliću iz Požarevca zbog ubistva majke

Pred većem Višeg suda u Požarevcu kojim presedava sudija Gordana Vidojković počelo je suđenje Saši Nikoliću(42) iz Požarevca zbog krivičnog dela teškog ubistva.

Ubijena Gordana Nikolić i njena kuća

Kz 114 stav 1 tačka 10, koje se odnosi na ubistvo svog člana porodice kojeg je prethodno zlostavljao i za koje je predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On se prema optužnici koja je stupila na pravnu snagu, a koju zastupa zamenik Višeg tužioca Slobodan Kovačević, tereti da je 07. oktobra 2016. godine u porodičnoj kući u ulicu Starine Novaka 41 ubio svoju majku Gordanu Nikolić(64). Na pripremnom ročištu optuženi Saša Nikolić nije priznao krivično delo za koje se tereti i na predlog njegovog branioca koji ga zastupa po službenoj dužnosti, zatražio je izuzeće postupajućeg sudije Gordane Vidojković. Zbog toga nije zakazan glavni pretres, koji će se zakazati tek kada se odluči o njegovom zahtevu.

Prema navodima optužnice Nikolić je 07. oktobra prošle godine, nakon svađe, počeo da tuče majku.

Gordana Nikolić

– On je posle niz upućenih psovki rukama i nogama počeo da udara svoju majku po glavi i telu nanevši joj brojne povrede u vidu podliva, uboja i preloma rebara. Nakon batinjanja on je majku obema rukama uhvati za vrat i počeo da steže -, navodi se u jednom delu optužnice.

Prema obdukcionom nalazu pokojnoj gordani sin je polomio sedmo, osmo i deveto rebro, a smrt je nastupila gušenjem, kao posledica davljenja golim rukama.

Saša je svoju majku Gordanu i ranije više puta zlostavljao, zbog čega je u požarevačkom Osnovnom sudu bio zbog nasilja u porodici osuđen na četri meseca i 15 dana zatvorske kazne, koju je i izdržao. Nakon izlaska iz zatvora i pored zabrane da prilazi majci, on je nastavio da je maltretira i preti. Tog kobnog dana u požarevačkom sudu, gde mu se sudilo u parničnom postupku koji je pokrenula njegova majka, zbog maltretiranja, on joj je pred sudijom i porotom zapretio da će da je ubije. Nažalost, svoje pretnje je i ostvario iste večeri.

Da bi prikrio krivično delo zašta se tereti, Nikolić je zapalio svoju kuću, ali je brzom intervencijom vatrogasaca požar ugašen.

Zapaljena kuća

Nakon gašenja požara vatrogasci su u dnevnoj sobi pronašli beživotno telo njegove majke. U prvi mah mislilo se da je nastradala od požara usled gušenja dimom, ali je dežurnom tužiocu bilo sumnjivo, pa je naložio obdukciju. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posledica gušenja, ali ne dimom, već davljenjem. Kockice su se brzo složile i nepuna dva meseca nakom smrti Nikolićeve, tačnije 27. novembra 2017. godine uhapšen je njen sin Saša, pošto je pao na poligrafsko ispitivanja i pribavljanja materijalnih dokaza. sa sumnjom da je ubio svoju majku. Motiv i način ovog ubistva koji je zaprepastio i uzbudio požarevačku javnost, koja je u prvi mah mislila da ja nastradala u požaru, za sada se nezna, pošto optuženi ne priznaje da je ubio svoju majku.

TPKNEWS/M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker