VUČIĆEVA ČISTKA NA LOKALU: “Crveni karton” u Velikom Gradištu, Zaječaru i Blacu!

SNS raspustio tri ispostave po srbiji, isti scenario sledi za još četiri. “Crveni karton” u Velikom Gradištu, Blacu i Zaječaru. Na redu i Bor. Vrh stranke menja odbore koji imaju loš rezultat.

Tri lokalna odbora Srpske napredne stranke već su raspuštena, a velika čistka narednih dana sprema se u još četiri ispostave ove partije na lokalu.

Vrh naprednjaka pokazao je “crveni karton” svojim funkcionerima u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru, a pred raspuštanjem su i odbori u Užicu, Boru, Bosilegradu, Ražnju… I to je prva faza raščišćavanja u koju je najjača stranka krenula posle analize izbornih rezultata, stanja na terenu i obimnog istraživanja javnog mnjenja.

Rešenjem, koje je potpisao predsednik SNS Aleksandar Vučić, za poverenika stranke u Velikom Gradištu postavljen je advokat Vladimir Štrbac (34). Istom odlukom razrešeni su svi funkcioneri opštinskog odbora i raspušteni svi mesni odbori koji su bili u sastavu Opštinskog odbora, kao i to da su svi funkcioneri raspuštenog odbora razrešeni funkcija na čelu sa predsednikom Zlatkom Šulovićem. Štrbac je od svog prethodnika već preuzeo pečat i ključeve prostorija, a ovih dana očekuje se i zvanična primopredaja dužnosti. Sličan scenario sprema se i u drugim odborima čiji je rad ocenjen kao – nezadovoljavajući.

Advokat Štrbac poverenik gradištanskih naprednjaka

– Glavni razlog za raspuštanje odbora u Zaječaru i Užicu su loši rezultati na izborima. Ostali odbori, u kojima ćemo izvršiti kadrovske promene, nisu pokazali dovoljan angažman u radu s članstvom i građanima – kaže, Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

Nova “seča” na lokalu usledila je posle nedavnog sastanka, koji je Vučić održao sa 850 šefova lokalnih odbora, a na kojem je analiziran njihov rad. Predsednik SNS je tada oštro kritikovao pojedine stranačke kolege što se ne angažuju dovoljno, a zamerio im je da se “kite” njegovim imenom.

Naš izvor prenosi da su naprednjaci rešili da u narednom periodu češće “pretresaju” stanje na lokalu, posebno zbog prijava koje stižu u centralu o funkcionerima koji su se osilili. Vrh stranke je odlučio da svoje redove očisti od takvih kadrova, kojima su više puta slate opomene pred isključenje.

TPKNEWS

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker