NEMA VIŠE TENZIJA: Opozicija uspela da odbrani plato ispred Skupštine (VIDEO)

Pristalice Srpske napredne stranke, posle obraćanja Aleksandra Vučića, kao po komandi, napustile su plato ispred Narodne skupštine, “njih 5.790”.

Foto: Nova.rs

Kao podrška Bošku Obradoviću ostalo je, kao što je Vučić istakao, “samo 65” simpatizera opozicije. Osim uvreda sa obeju strana, manjih koškanja, uz budnu pažnju žandarmerije i policije skup vlasti i opozicije zakazan u skoro isto vreme, srećom završen je bez incidenata.

Pripadnici Žandarmerije i vojske razdvojili su danas “živim zidom” dve grupe građana na platou ispred Skupštine Srbije koji su došli da pruže podršku sa jedne strane poslanicima SNS i s druge strane lideru Dveri Bošku Oradoviću koji od juče štrajkuju glađu na stepenicama republičkog parlamenta.

Ispred Skupštine Srbije na kraju stigao je i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Sa jedne strane moglo je da se čuje “Aco Srbine”, a sa druge “Bando napredna”, “Vučiću odlazi”. Osim sporadičnih koškanja, nije bilo većeg incidenta tokom okupljanja, a prema rečima našeg reportera, okupljeni su počeli da se razilaze.

Martinović se obratio okupljenima povodom molbe predsednika Srbije da on, a posebno njegova koleginica Sandra Božić prekinu štrajk glađu.

“Čuo sam da je Vučić pozvao Sandru i mene da prekinemo štrajk. Pozivam koleginicu da prekine, ja još nisam odlučio da li ću obustavim štrajk. Odluka je teška,” kazao je poslanik SNS.

Ispred doma Narodne skupštine malo pre 20 sati stigao je član Saveza za Srbiju Srđan Milivojević koji je organizovao skup podrške Bošku Obradoviću. Njemu su se pridružili i lider SSP Dragan Đilas i Borko Stefanović, a Obradović je sišao da se pozdravi sa njima, uzeo zastavu Srbije i počeo da maše njome.

Dok su dolazili do Obradovića, pripadnici SNS su uz skandiranje “Đilase lopove” bacali flaše na članove opozicije.

Dragan Đilas je kazao da oni nastavljaju bojkot jer hoće da se izbori odlože za jesen, ali i da se građani ne osećaju bezbedno pokazujući na masu ispred Skupštine: “Vidite na šta liči ovo ovde”.

Poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić rekli su da neće prestati da štrajkuju sve dok, kako su naveli, tužilaštvo ne počne da radi svoj posao, odnosno da reaguje zbog toga što je lider Dveri Boško Obradović u subotu napao poslanika Marijana Rističevića na ulazu u Narodnu skupštinu.

Na stepenicama Skupštine Srbije štrajkuje glađu i lider Dveri Boško Obradović koji traži odlaganje izbora.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close