ODSTRELJENE TRI LISICE I ČETRI ŠAKALA: Ove godine Bakarna lisica nije izmakla poteri!

U Kamenovu kod Petrovca na Mlavi u subotu, 2. februara, održala se lovno-turistička manifestacija “Lov na bakarnu lisicu”, na kojoj je učestvovalo preko 100 lovaca iz svih krajeva Balkana.

Odstreljene tri lisice i četiri šakala

Prošle godine, po prvi put od kako je ova manifestacija pokrenuta, lovci su se u selo vratili bez plena, čak i bez “utešnog” šakala, dok ove godine odstreljene su tri lisice i četiri šakala.

Inače, bakarna lisica ne postoji u prirodi, ali su se domaćini dosetili i stavili je u naziv manifestacije, da bi time skrenuli pažnju na ovo događanje.

Osim lova na lisicu, na strelištu „Grof – Kalište“ održao se i kup u gađanju glinenih golubova „Lale Perović“. Na kraju je usledilo i druženje u sali Doma kulture, uz lovački gulaš, muziku i organizovane bogate lutrije gde je prva nagrada bio automobil marke „Golf 1“. „Lov na bakarnu lisicu“, 26. po redu, organizovalo je Lovačko udruženje “Trest” Petrovac na Mlavi – Lovačka sekcija Kamenovo.

Druženje u sali Doma kulture

Inače, ovo petrovačko naselje, osim po lovcima, poznato je i po pčelarima, o čemu svedoči i veliki spomenik u obliku pčele postavljen u centru sela.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker