VUČIĆ NAREDIO: SBPOK uleteo u opštinu Kučevo i zaplenio sva dokumenta

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) upala je u utorak ujutru oko 7 sati u prostorije opštine Kučevo, saznaje TPKNEWS.

Logo

Kako nezvanično otkriva insajder Mile Sova, u opštini Kučevo pripadnici SBPOK-a zaplenili su kompletnu dokumentaciju, i to u sklopu istrage koju je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal, zbog sumnje da je više od 100 što odbornika, rođaka, kumova i partijskih aktivista fiktivno zapošljeno u Lokalnoj samoupravi Kučevo i javnim institucijama opštine, preko kojih su lokalni čelnici isisali milione dinara građana Srbije, o čemu je TPKNEWS u više navrata pisao.

Mile Sova kaže da je ovo češljanje kučevačkih opštinara naredio lično predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić, i to dan pred njegov najavljeni dolazak na otvaranju pogona Rose u Neresnici.

Naime, da podsetimo, posle detaljnog „češljanja“ dokumentacije od strane Državne revizorske institucije i Agencije za sprečavanje korupcije u Centru za kulturu „Dragan Kecman“ u Kučevu i rešenja Ministarstva finansija, koje je potpisao lično ministar Siniša Mali ova ustanova morala je u roku od 30 dana da se oslobodi svih zaposlenih odbornika, rođaka, kumova i stranačkih aktivista. Broj ugovoraca mora da se svede na minimum, tačnije, direktoru CK „Dragan Kecman“ dozvoljeno je zaključenje maksimalno sedam ugovora o delu.

Epilog revizije su krivične prijave za direktora CK „Dragan Kecman“ Zlatana Zabukovca i Branka Kecmana predsednika Skupštine opštine Kučevo. Oko 20 odbornika mahom vlasnika fiktivnih ugovora o delu dobilo je prekršajne prijave jer se nisu izuzeli u konkretnom slučaju u odlučivanju u radu određenih tela i komisija, odnosno tokom glasanja za izbor direktora ustanove koji je sadašnji njihov pretpostavljeni.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

29 Komentari

  1. Jao mama Joca, sta ce sve tu da nadju, trebace im sleperi da kompletnu dokumetaciju opstinske kriminalne bratije prebace na mesto gde bi sve mogli da pregledaju a vremenski period, bar godinu dana.

  2. A papire za Novicine slepere rizle, za Kastrum, za MD Jarca, Vesne Guske, za papire Ace karatiste i ugovore sa opstinom, odnosno, uvecane milionske fakture za ruckove za Homoljske motive koje je Aca karatista fakturisao a kum Novica Janosevic odobravao i potpisivao uz apanažu od 8.000 evra.

  3. Nadamo se da ce i ateista mudzahedin Ivan Rajicic pred. opstine Kučevo da odgovari na neka pitanja, posebno, nas interesuje odakle mu pare da kupi švalerki stan.

  4. Sto se tice Homoljskih motiva, ovih dana je redovan gost u hotelu kod Ace karatiste Igor Sekulic zvani balavi direktor šumskog gazdinsta SEVERNI KUČAJ-Kučevo. Tema razgovora, pritisak Ace karatiste da Igor Sekulic sponzorise hotel za Homoljske motive i sve svoje goste dovede u hotel na rucan. Naravno, fakture bi bile visestruko uvecane.

  5. Videlo se juče kako Vučić ne šmirgla Rajičića 3%, iako su ovom samo noge virele. E pa gospodine Rajičiću došlo ti je sve na naplatu.

  6. Kažu dobro upućeni da je predsednik Vučić
    naložio da mu Janošević ne izađe na oči, jednostavno ne može da ga smisli.

  7. Јаношевић је шеф ове организоване банде. Забуковец ми је рекао да је наређење за склапање фиктивних уговора са одборницима и рођачким кланом добио од Јаношевића

  8. Da li je moguće? Kako stvari stoje, opština Kučevo će ostati bez vlasti jer će više od polovine odbornika završiti u aps

  9. Hahahaha, ne manje opštine ni većeg kriminala. Pa sve je ovo jasno i čisto kao dobar dan, nisu krpili ni jednu rupu na putu a kamoli nešto drugo. GDE SU NAŠI NOVCI?

  10. Isto su uradili i u Golupcu i nikom ništa. I mi smo se radovali isto kao i Vi. Po svemu sudeći vrana, vrani oči ne vadi.

  11. Hvale se kako imaju pare u budžetu a ništa ne plaćaju. Dužni su na sve strane. Sve što su radili je sa parama iz Republike. Budžet služi samo za njihove plate. Najgora vlast od postojanja Kučeva

  12. Mene će da otpuste iz doma kulture iako sam nešto i radila a ove što su samo primali plate a na posso nikad nisu došli će ostave Sve ću da kažem što znam a i dokaze sam spremila!

  13. Lele, lele, lele, pa fiktivno zaposleni ce morati da vrate lovu u budzet. E dragi odbornici, kumovi, rodjaci i ostala bratijo dzabe ste krecili kad pare morate da vratite jer su nelegalno stecene kroz korupciju i kriminal.

  14. Dobar je ovaj Vučić, izgleda da je počeo da sređuje državu. Da sam znao da će da hapsi bandite iz Kučeva i ja bih glasao za njega

  15. Tek ce da izadje na videlo sta su sve radili i kako su drpisali novac iz budzeta. Puno toga se jos saznalo ali polako, sve ce biti prosledjeno TPK NEWS pa ce jednom valjda da i tuzilastvo na celu sa Dubajickom da reaguje, jer ce doci dan kada ce i neko nju da pita zasto nije pokrenula neke postupke i radnje protiv lica o kojima se vec mesecima prica i pise u Kucevu.

  16. Janošević treba prvi da bude uhapšen zbog onih 80.000 dinara koje prima iz Doma kulture kao kobajagi radi kao koreograf folklora a ne zna ni vlaško kolo da igra. Samo on je za dve godinu ove vlasti maznuo skoro 2.000.000 dinara

    1. Која кореографија кад је у задње две године била корона и забрана јавног окупљања. Значи Дубајићка мора да наложи Јаношево хапшење јер исти није радио посао за који је имао уговор о делу. Биће велика срамота и пропаст државе ако тужитељка Дубајић зажмури пред овим случајем!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker