VOJSKA STAVILA KATANAC: Prepodaju se teniski tereni

Teniski tereni u blizini Saborne crkve u Požarevcu do prošle godine bili su omiljeno mesto okupljanja brojnih zaljubljenika u sport i rekreaciju.

Oštećeni teniski tereni

Međutim, oni su danas zarasli u korov, jer je zemljište na kojem su izgrađeni sudskim putem vraćeno u posed Vojske Srbije. Ovom povraćaju prethodila je građanska akcija, uz peticiju koju je potpisalo preko 1.000 građana, kako bi se sprečilo izvršenje pravosnažne presude. Zahvaljujući toj akciji, izvršitelji su prošlog avgusta odustali od preuzimanja zemljišta, ali su to učinili u februaru ove godine. Nekoliko meseci kasnije, ceo kompleks od 1,4 hektara zarastao je u korov, prepun je smeća, sa oštećenim teniskim podlogama, razvaljenim klupama, polomljenim sedištima. Nema više ni dece kojoj su entuzijasti napravili zabavni park odmah kod ulazne kapije, sa toboganom i ljuljaškama.

Nije poznato šta Vojska planira da uradi sa ovim zemljištem, jer ga još uvek nije ponudila na prodaju. Svi koji su ranije koristili teniske terene na ovom zemljištu, u gradu više nemaju adekvatnu zamenu. Pored gradskog bazena postoji jedan teren, ali je on nedovoljan za takve namene. Zemljište na Varoškom brdu Vojska je dobila 1955. godine, ali je Komanda Garnizona Požarevac 1984. godine, dala saglasnost da se ono ustupi teniskom klubu u osnivanju. Međutim, presudom je odlučeno da ovaj klub mora da se iseli, jer sud smatra kako tadašnja komanda nije imala pravo ustupanja vojnog zemljišta.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker