UŽAS U VELIKOM GRADIŠTU: Nastavnica engleskog ošamarila šestogodišnjeg dečaka na času

Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu policija je podnela krivičnu prijavu protiv Lucija D. (46), zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Lucija D. nastavnica koja je osumnjičena da je ošamarila dete/Foto: Privatna Arhiva

Krivična prijava podneta je zbog sumnje da je osumnjičena, na času engleskog koji je 3. februara držala u jednom od seoskih vrtića Predškolske ustanove „Majski cvet“, ošamarila šestogodišnjeg dečaka.

Navodno ga je udarila otvorenom šakom u predelu levog obraza i donjeg dela levog uva. Kasnijim lekarskim pregledom, ustanovljeno je da je dečak tom prilikom zadobio lake telesne povrede.

Krivičnu prijavu zbog ovog incidenta policiji je podneo otac dečaka, a potom je ona prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu na dalje postupanje.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičena nastavnica, koja je u PU „Majski cvet“ angažovana privremeno, prema ugovoru o delu, svoj postupak pravdala je time da je dečak bio isuviše nemiran na času i da je svojim ponašanjem mogao da je povredi.

Za komentar ovog incidenta obratili smo se nadležnima u Predškolskoj ustanovi „Majski cvet“.

– Sve što mogu da izjavim, to je da je naša ustanova preduzela sve potrebne mere prema protokolu o zaštiti i da je nadležnim službama predala sve tražene podatke – rekla je Slavica Janković, direktorka PU „Majski cvet“.

Ceo slučaj sada je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu koje će voditi istragu radi prikupljanja dokaza i nakon toga doneti odluku o prihvatanju ili odbacivanju krivične prijave.

– Lucija D. godinama predaje engleski jezik u vrtiću, ali je pretežno angažovana da radi na ugovor jer nema završen fakultet. Ranije nije bilo nikakvih prijava da je bila nasilna ili da je bila loša u radu sa decom – kaže naš sagovornik i dodaje da se osumnjičena ranije oblačila pomalo atraktivno, ali je u poslednje vreme delovala kao da je sazrela i da se ozbiljno posvetila profesiji i deci.

Inače, osumnjičena poseduje svoj Jutjub kanal na kome se skoro svakodnevno oglašava i obaveštava svoje pratioce čime se bavi, a to je edukacija dece, a u poslednje vreme Lucija D. preporučuje i koje sve krajave Srbije treba da posete, pa se tako obučena u kupaći kostim snimala i prezentovala jednu banju u zemlji.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

9 Komentari

  1. Nas starije su ucitelji i nastavnici tukli sa cim su stigli i napravili ljude od nas. Danas ne smes da pogledas ucenika popreko jer odmah je neko nasilje nad decom. Umesto da roditelj podrzi tu profesorku jer je uradila to sto je trebalo da uradi njegov otac da vaspita svoje dete a ne da ga posalje u skoku da od malena bude bahat. Sta ce biti kad poraste? Podrska profesorki engleskog

    1. Nije nikakva profesorka, napredna -radikalka zaposlena na ugovor preko napredne bagre, kao i svuda, bahato i bedno.

  2. Novinari željni senzacija, od najobičnijeg šamara drskom i nevaspitanom detetu, digli halabuku i okarakterisali kao zlostavljane i mučenje. Gospodo nepismeni novinari da li znate šta znači reč zlostavljane i mučenje? Stavili ste nastavnicu na lomaču a niko od vas se nije potrudio da sazna razlog šamara. Pojedini roditelji su toliko zapustili svoju decu da je njihovo ponašanje od malih nogu skandalozno. Ne poštuju sopstvene roditelje pa kako će vaspitače, nastavno osoblje, drugare i starije. Digla se halabuka na ovu nastavnicu a za osoblje vrtića u Zemunu ništa. A tamo su dva dečaka istog uzrasta seksualno zlostavljanja drugara iz grupe. I oni imaju po 6 godina. Nas su mlatili pa nam ništa ne fali. Izrasli smo u radne, časne i poštene ljude. A kakva su današnja deca? Lenja, drska, neobrazovana, narkomani, pijanice i kurave. I to sve uz blagoslov roditelja.

    1. Malo pročitajte propise, ako ne znate za ljudskost i empatiju. Ustav Srbije štiti prava deteta. Srbija je potpisnica međunarodne
      konvencije o zabrani zlostavljanja I ponižavanja deteta.
      Dotična je verovatno kao clan sns stranke dobila posao.

      A nije imala kvalifikaciju da radi na obrazovanju dece.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker