EXCHANGE 5: Veliko Gradište dobija podršku u planiranju i programskom budžetiranju

Veliko Gradište će, od decembra ove godine, dobiti podršku u planiranju i programskom budžetiranju u okviru Programa Exchange 5, koji je bio raspisan u periodu od 18. avgusta do 15. septembra 2017. godine.

Opština Veliko Gradište izabrana je među 41 prijavljenom lokalnom samoupravom i jedina je opština pored još sedam izabranih gradova: Vršca, Šapca, Niša, Beograda, Požarevca, Novog Sada i Sremske Mitrovice.

Tim povodom, juče je u Velikom Gradištu održan inicijalni sastanak na kojem su dogovorene smernice i aktivnosti za predstojeći projekat.

Članovi Komisije za evaluaciju i selekciju bili su predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kao i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština. Iako je inicijalno bilo planirano da Program Exchange 5 po ovom konkursu podrži šest lokalnih samouprava, zbog velikog interesovanja i zadovoljavajućeg kvaliteta prijava, odlučeno je da se taj broj poveća na osam.

Planirano je da tokom 2018. godine u okviru Programa Exchange 5 bude raspisan još jedan Konkurs za podršku lokalnim samoupravama u planiranju i programskom budžetiranju tokom koga će dodatni broj lokalnih samouprava biti podržan u unapređenju kvaliteta Odluka o budžetu i izveštaja o učincima programa, te njihovom uvezivanju sa ostalim lokalnim planskim dokumentima.

Zahvaljujemo svim lokalnim samoupravama koje su učestvovale na konkursu, i time prepoznale značaj i kvalitet podrške koju Ministarstvo finansija, SKGO i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pružaju gradovima i opštinama u oblasti lokalnog strateškog planiranja i programskog budžetiranja.

Program Exchange 5 finansira EU u okviru Nacionalnog programa IPA 2014. U obuhvatu druge komponente Programa Exchange 5 su, pored direktne ekspertize za lokalne samouprave izabrane po konkursnom principu, predviđene i opšte aktivnosti podrške namenjene svim gradovima i opštinama u Srbiji.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker