PROVERAVA SE POSTUPANJE USTANOVE: Škola u Velikom Gradištu pod lupom Ministarstva prosvete zbog šamaranja dečaka

Srbiju je juče potresao novi slučaj nasilja u jednom vrtiću kod Velikog Gradišta kada je kako se sumnja, nastavnica engleskog Lucija D. (46) ošamarila dečaka (6).

Foto: Privatna arhiva/Ilustracija

Kako smo saznali protiv nje je napisana krivična prijava za zlostavljanje, a mališanu su konstatovane lakše povrede, dok mu je na licu ostao otisak šake od jačine udarca.

Kako nam je rečeno iz Ministarastva prosvete resorno ministarstvo će sa školskom upravom proveriti postupanje ustanove.

– Na svaku sumnju ili saznanje o situaciji nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja reaguju škole, u skladu sa zakonom i propisima. Škole su u obavezi da nadležnim školskim upravama, odnosno Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prijave sve situacije trećeg nivoa nasilja – naveli su iz Ministarastva prosvete.

Podsetimo, slučaj su policiji u Velikom Gradištu prijavili roditelji. Lucija nije uhapšena već će odgovarati u redovnom postupku. Ona je, nezvanično, policiji rekla “da je dečak bio nemiran”

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu, a nakon ovog incidenta nastavnica je dobila otkaz.

(Tpknews.com/Telegraf)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Diktator Vučić vrši nasilje nad građanima Srbije već 10 godina i to niko ne primećuje, ćuti policija, tužilaštvo i sud. Sramota čime se bavi ova država. Za deset godina će taj mali koga učiteljica ne sme popreko da pogleda svima nama deliti šamare ako se ne obuzda na vreme. Država samo skreće pažnja sa pravih problema i zabavlja se glupostima a za to vreme diktator i njegovi kriminalci svaki dan dele šamare poštenim građanima Srbije.

  2. Satanizujete ovu nastavnicu kao da je ubila dete. To dete roditelji nisu vaspitali i time što mu sve dopuštaju, čine mu medvedju uslugu. Mora da su mu roditelji lovatori pa zato digla tolika halabuka. Da je dete neke sirotinje bili bi pokušaja zataškavanja i mnogo gore situacije. Zašto ne napišete uzrok zašto je nastavnica tako reagovala. Uvek se trebaju čuti obe strane priče. Kome je u interesu da se istina ne sazna? Da li se to pokušava skrenuti pažnja sa Kosova? Da ga izdajivca srpskog roda preda Šiptarima a da se narod ne doseti.

  3. Neeeee.Uciteljica nije trebala da osamari nevaspitano dete.Trebala je da pusti dete da je ubode,onesposobi trajno i tako dalje.
    E moj Tito,gde si sad da roditelje ovog nevinog deteta posaljes na goli otok,a ovu nastavnicu unapredis za edukaciju dece u podpredsednika skole.
    Ljudi,pre nego sto nesto napisete,koristite malo i mozak,ne samu jezik i tastaturu.
    Ovi sto optuzujuju uciteljicu,koja je skroz ispravno postupila ja bih pustio to dete da njih ubode u oko,pa vidim njihovu reakciju.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker