DANI CVEĆA: Kusiće po 15. put u znaku cveća i meda (FOTO/VIDEO)

Tradicionalno, već 15. put za redom, Festival Cveća i meda 29. aprila u Kusiću okupio je svojevrsne izlagače cvetnih proizvoda iz čitave Srbije, a pridružili su im se i vrsni proizvođači meda.

Foto: TOVG

Na festivalu je svoju ponudu ove godine predstavilo preko 60 izlagača, koji su vredno dekorisali svoje cvetne štandove. Festival je otvorio zamenik predsednika opštine Slađan Marković, a na otvaranju je govorio i predsednik MZ Kusiće Saša Stokić. Bogat kulturno umetnički program ispunio je očekivanja. U prepodnevnom bloku nastupili su KUD-ovi Stiški biseri iz Majilovca, “Moj zavičaj” iz Topolovnika i KUD iz Ćirikovca, dve dečije grupe Ansambla narodnih igara i pesma „Vlastimir Pavlović Carevac“, kao i domaćini OŠ Ivo Lola Ribar iz Kusića sa različitim igrama i pesmama kao i zanimljivim igrokazom.

Foto: TOVG

U okviru male oaze cveća i zelenila nalazilo se baštensko cveće, rasadni materijali, ukrasno bilje, dekorativni materijali, kao i proizvodi za negu i održavanje cveća. Ovo je bila idealna prilika za izlagače da se sretnu i razmene iskustva u vezi sa uzgajanjem cveća i pravilnim održavanjem, kao i za posetioce da uživaju u nesvakidašnjem cvetnom prizoru i čuju savete o rasađivanju, gajenju i prehrani cveća.

Foto: TOVG

Po završetku programa predsednik MZ Kusiće Saša Stokić uručio je zahvalnice a direktorka TO Veliko Gradište Dajana Stojanović uručila je nagrade pobedničkim štandovima. Treće mesto u Kusiću je osvojila Lukić Jelena, na drugoj poziciji našla se Milošević Jovana a najuređeniji cvetni štand, koji je zasenio ostale, dekorisali su učenici OŠ iz Kusića.

Foto: TOVG

U popodnevnim časovima nastupili su veterani KUD-a “Moj zavičaj” iz Topolovnika i lokalni pevači. Kao veliko finale, izvođači ANIP-a spletom igara zatvorili su prvi festivalski dan na spektakularan način.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker