UPOZORENJE: Večeras ledena kiša, a za Božić stiže Sibirska zima u Braničevskom okrugu!

Narednih dana Braničevski okrug će okovati Sibirska zima, a kao najhladniji dan, sa temperaturom i do minus 10 stepeni biće na Božić.

Rebulički hirdometerološki zavod izdao je i upozorenje da nas već od večeras očekuje kiša, koja će ledeti na tlu. U uotrak će tokom dana ta kiša postepeno prerasti u sneg, pa će se do kraja dan svuda zabeleti.

Od srede će biti malo toplije, ali nam već u toku večeri stižu nove padavine. Dok naoblačenje sa severozapada donosi nam sneg, koji će tokom noći između srede i četvrka početi da pada. Tokom četvrtka padaće sneg.

Međutim, u četvrtak krajem dana padavine prestaju i nastupa trodnevni ledeni talas, koji podrazumeva da se tih dana temperatura neće dizati iznad nule.

Ta tri dana biće suvo, ali će mo u jutarnjim satima imati umeren do jak mraz i izrazito nisku temperaturu. U petak živa na termometru u jutarnjim satima biće minus 7 stepeni, a tokom dana biće samo jedan stepen toplije – kažu u RHMZ.

Onda nam sledi Božić, kao najhladniji dan, gde će jutarnja biti i do minus 10, a tokom dana od minus 7 do minus 5 stepeni Celzijusa.

U nedelju, takođe će biti ispod nule, ali ovom danu će se deca najviše radovati, jer će početi ponovo da pada sneg.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker