BEZ POKRIĆA SPISKALI 210 MILIONA: Državni revizor pročešljao papire u Opštini Petrovac na Mlavi

Opština Petrovac na Mlavi je u 2018. i 2019. godini nabavila dobra, usluge ili radove vredne 28,17 miliona dinara bez sprovođenja tendera, navodi Državna revizorska institucija (DRI).

Zgrada Opštinske Uprave Petrovac na Mlavi

Prilikom sprovođenja javnih nabavki, opštinske vlasti nisu postupile u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u iznosu od 180,52 miliona dinara, a isplatile su najmanje 1,47 miliona dinara zaposlenima više od propisanog iznosa.

DRI je u funkcionisanju ove opštine pronašla i druge nepravilnosti. Prilikom sprovođenja postupaka javnih nabavki, Opština Petrovac na Mlavi je zaključila ugovore a da u njima nije navodila rokove za završetak radova ili trajanja ugovora, nije navodila robni znak bez korišćenja reči “ili odgovarajuće”, a zaključila je ugovore a nije odbila neprihvatljive ponude.

Dodatno, konkursnom dokumentacijom u Modelu ugovora nije navodila ukupnu vrednost, već je ostavljeno naručiocu da naknadno upiše vrednost, a u konkursnoj dokumentaciji nije navodila mesto isporuke dobra.

Primenom pogrešno utvrđenih koeficijenata, indirektni korisnici budžetskih sredstava i to: Ustanova Sportski centar “Petrovac na Mlavi” i Javna ustanova “Direkcija za omladinu i sport” Petrovac na Mlavi su izvršili rashode zaposlenima više od propisanog iznosa,

Revizori su, između ostalog, utvrdili da je Načelnik Opštinske uprave donosio rešenje o prekovremenom radu na osnovu sopstvenog saznanja o potrebi za prekovremenim radom ili usmenog obaveštenja rukovodioca odeljenja ili šefa odseka, a da zaposleni nisu dostavljali Izveštaj o izvršenom prekovremenom radu, odnosno izveštaje o izvršenom poslu.

(Tpknews.com/NE)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker