PRODATI NA CRNOM TRŽIŠTU: Nestala 63 pištolja iz policijske stanice koje su građani dobrovoljno predali

U Policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala su 63 pištolja koje su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a koja je organizovana nakon tragičnih slučajeva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i selima kod Mladenovca, saznaje N1.

Foto: MUP

Kako N1 prenosi, nestali su profesionalni pištolji koji su zbog neadekvatnog čuvanja završili na crnom tržištu. Povodom toga je, kažu, otvorena istraga Sektora unutrašnje kontrole policije.

– Unutrašnja kontrola došla je do zaključka da za svaki pištolj postoji službena beleška koja je zavedena, ali da tog oružja, koje nije uništeno, više nema u policijskoj stanici – piše N1.

U kojoj je fazi istraga o tom slučaju još nema odgovora iz MUP-a, kao ni to koje su sve prodecure prekršene jer oružje nije adekvatno čuvano.

Podsetimo, policija je građane koji poseduju neregistrovano oružje pozvala da ga od 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici i da niko od njih neće krivično odgovarati. Takođe, naveli su da će biti kontrola vlasnika oružja kako bi se utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Neka naprave popis predatog oruzja i u Gradistu. Nije Nis usamljen slucaj. Ovde je granica a uostalom i zamenik u opstini je procesuirani i svima poznati krivolovac, u radno vreme lovac na suknje. Bili bi zanimljivi rezultati istrage. Gde moze da se kupus ostavi kozi na cuvanje.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker