ĆUTE I ŠIRE ZARAZU: Umesto da sede u izolaciji, oni seju koronu u Gradištu! (VIDEO)

Svetlana S. (44) je 6.marta doputovala iz Austrije u selo Češljeva Bara, iako je imala simptome koronavirusa, ona se slobodno kretala po selu i Velikom Gradištu, a od lekara je krila da dolazi iz zaraženog područja.

Foto: Privatna arhiva

Srećom, nju je u petak 13. martaa prijavila komšinica, nakon čega je neodgovorna žena prinudno hospitalizovana i testirana! Ona je počinila krivično delo za koje je zaprećeno do tri godine zatvora.

Kod nje je potvrđen koronavirus, a ona je iz Požarevca prebačena na lečenje u Beograd. Njeno stanje je prema poslednjim informacijama stabilno i redovno se prati.

Ova žena ugrozila je celu opštinu Veliko Gradište, s obzirom na to da je uprkos simptomima bila na proslavi 8. marta u Domu kulture u Češljevoj Bari, posećivala pijacu, buvljak, privatnu zdravstvenu ustanovu i Dom zdravlja Veliko Gradište.

Njena bahatost dovela je do toga da su tri lekara, jedna medicinska sestra, jedan medicinski tehničar i jedan rendgen tehničar Doma zdravlja Veliko Gradište u izolaciji. Pored njih u izolaciji su i vlasnik privatne zdravstvene ustanove dr Amin Ahmad i njegova sestra.

Posted by Internisticka ordinacija Dr Amin Ahmad on Среда, 18. март 2020.

Naime, Svetlana je već duže vremena u vezi i sa jednim policajcem iz PU Požarevac, tako da je i kod njega potvrđeno da je zaražen virusom korona, ujedno, ovo je i drugi potvrđeni slučaj COVID-19 u Braničevskom okrugu.

Međutim, ovo pravilo izolacije ne važi za predsednika opštine Veliko Gradište i njegovog zamenika. Njih dvoje se ponašaju krajnje neodgovorno i vrlo neozbiljno .

Kako su nam mnogi Gradištanci sa dozom straha potvrdili, predsednik opštine Dragan Milić i njegov zamenik Slađan Marković, umesto da sede u izolaciji, oni slobodno bez ikakve zaštite šetaju gradom i odlaze na posao, iako su 8. marta bili na proslavi u Domu kulture u Češljevoj Bari, gde je bila prisutna zaražena Svetlana i njena majka, i gde su delili karanfile svim prisutnim ženama i sa svakom su se rukovali i poljubili.

Podsetimo se, širenje zaraznih bolesti je krivično delo, koje podleže krivičnoj odgovornosti, a kazna zatvora je do tri godine. Nema veze da li su oni predsednik ili zamenik, oni moraju da ispoštuju izolaciju, jer su velika opasnost naročito za starije ljude, koji su i najugroženija grupa. Ovo njihovo ponašanje je svakako za kaznu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Šetaju svaki dan po gradu, čak je jedan od njih i u popodnevnim časovima na šetalištu pored Dunava. Gde je policija?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker